Tarta cu branza si spanac

vineri, 20 aprilie 2012

De cand a aparut spanacul in piata mi-am facut provizii la congelator si de cate ori am ocazia il folosesc. Bine, mofturosii mei nu stiu ca verdele ala din mancare e spanac, dar asta o sa fie secretul nostru, daa? :)))

Aceasta tarta este absolut delicioasa si poate fi servita calda la pranz, dar si rece ca aperitiv.

 



Pentru aluat:

200 g unt
350 g faina
2 linguri malai fin
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
apa rece atat cat cere aluatul


Intr-un castron amestecam faina, malaiul, praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Incepem apoi sa adaugam apa rece, cate putin, pana aluatul devine compact si nu se mai lipeste de maini. Dam la rece pana pregatim umplutura.


Pentru umplutura:


~100 g mozzarella proaspata
~100 g telemea
~100 g cascaval
~200 g smantana
2 oua
spanac
piept de curcan
sare si piper
fulgi de ardei iute

Ingredientele si cantitatile pot  varia in functie de preferinta fiecaruia. Pieptul de curcan este optional si se poate inlocui si cu piept de pui.

Intr-un castron amestecam toate cele 3 feluri de branza, adaugam ouale si smantana. Omogenizam si condimentam dupa gust. La sfarsit incorporam carnea taiata cubulete si spanacul tocat.

Scoatem aluatul de la rece si il intindem in tava de tarta, imbracand si marginile tavii. Turnam compozitia pentru umplutura. Din restul de aluat facem o impletitura pe care o vom pune pe marginea tartei.

Ungem tarta cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.


Sursa de inspiratie


Share This Post

11 comentarii:

  1. Arata fantastic!!!!!!Pupici si imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mumoasa-i!Si ce buna-i ca are si carnitza :)))
    ti pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hummm elle est superbe, et sans doute un vrai délice, elle me plait beaucoup!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  4. Hristos a inviat!Inteleg, ca se pune carnea cruda, sau este piept afumat...dar spanacul?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Angela, si carnea si spanacul se pun crude.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru mine ceva cu spanac si branza e minunat!Like!

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelent, spanac tocat cu parmezan este de incercat

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos arata !!!!! Cred ca a fost super delicioasa !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata excelent! Si pozele... really COOL :)

    RăspundețiȘtergere