Tarta cu piept de pui si mazare

luni, 8 august 2011

Incercand sa ne acomodam cu "traiul de acasa" :)) de dupa concediu mai facem si cate ceva de mancare.

Pentru astazi va propun o reteta de tarta cu carne care se face face foarte usor si rezultatul este delicios. Noua ne-a placut, sper sa va placa si voua. ;)



 Pentru baza acestei tarte am folosit un aluat simplu de paine, pe care il folosesc de obicei si la pizza, dar se poate inlocui cu orice aluat va place voua. Un aluat fraged, de exemplu, ar fi excelent.

150 ml apa
~250 g faina + 2 linguri tarate de grau
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.  

Pentru umplutura:

1 piept de pui
2 linguri ulei de masline
sare si piper
chilli iute

350 g branza de vaci
100 g smantana
3 oua
1 lingura marar deshidratat
2 pumni de mazare
sare si piper

150 g cascaval

Pieptul de pui taiat cubulete si condimentat dupa gust cu sare, piper si chilli iute, se perpeleste usor intr-o tigaie in cele 2 linguri de ulei de masline. Cand carnea incepe a se rumeni usor si zeama lasata a scazut se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Intr-un castron amestecam branza cu smantana, oua si marar. Se poate folosi si blenderul vertical pentru a obtine o crema fina de branza. Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se adauga mazarea si se amesteca usor cu lingura.

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem aluatul, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Acoperim cu un strat gros de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


 Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.


 Dupa cum va spuneam, este o tarta delicioasa, care poate fi servita si rece.

Share This Post

24 de comentarii:

  1. Bine ai venit cu forte proaspete! Tarta bineinteles ca este yumm, yumm!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata tarta,sigur ar fii pe placul meu !
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata. Imi plac taretele de orice fel :).
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata tare bine,si tare buna.Si eu am gatit tot ceva cu pui.Te invit la o portie.O zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  5. buna, Miha! bine ai revenit! delicioasa tarta dar as vrea sa stiu ce diametru are recipientul. multumesc! cu mult drag un salut, Mihaela ( radu nicolae ovidiu in f.)

    RăspundețiȘtergere
  6. Minoki, multumesc!
    Imbratisari cu drag de ziua ta. ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mimmi, multumesc! Arata bine, dar e si foarte gustoasa. ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. O saptamana frumoasa si tie Ancuta draga! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. DiaMar, multumesc de invitatie, voi veni negresit! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaela, tava de tarta e de 27 cm diametru.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Delicioasa!!!Bine ai revenit!...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata foarte bine si ca atare e tare fotogenica tartutza ta!O saptamana buna si frumoasa sa ai,Miha:)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Cît de bine poate sa arate tarta!La ore de astea nu se umbla pe bloguri.Asa îmi trebuie!:D
    Noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bine ai revenit din concediu. Apetisanta tarta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Super tarat..vin si eu la o portie :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Excelenta reteta si prezentarea e de zile mari ce de obicei !!! Spor in toate !

    RăspundețiȘtergere
  17. Apetisanta si arata foarte bine,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. cat de bine arata !!!! .... imi place puiul si ador mazarea , deci e perfecta!!!

    RăspundețiȘtergere