Bezele colorate

joi, 29 martie 2012


Un desert pe care-l fac ori de cate ori avem chef de rontait ceva dulce si de cate ori am ceva albusuri adunate la congelator. Nu sunt primele mele bezele, am mai facut si bezele simple sau bezele cu ciocolata... De data asta am dat in mintea copiilor  si m-am jucat cu niste bilute colorate. :)))

Copiii au fost incantati, le-au placut mult... dar mai mult mi-au placut mie, scufundate in cafea. :)))




4 albusuri
200 g zahar
1 lingura zahar vanilat
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri bilute colorate (din cele pentru decor)

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine densa, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. La sfarsit incorporam biletele colorate, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Spritam moate de bezea in tava tapetata cu hartie de copt,


 apoi dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. Dureaza, cred ca undeva in jurul a 2 ore.

Se lasa sa se raceasca, apoi se desprind usor de pe hartia de copt.



Share This Post

12 comentarii:

  1. bezelele sunt preferatele mele....sunt usoare ca un fulg si delicioase la maxim....arata superb...faci numai bunatati...te pupicesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faine ti-au iesit! Mie mi se lasa la copt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai probabil e faptul ca albusurile nu sunt batute suficient.

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumoase au iesit ! Pe cand niste macarons, Micha ??

    RăspundețiȘtergere
  5. Eheeee...Dana...inca n-am prins curajul necesar pentru a face macarons. :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Te pupacesc si eu Veronica. Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Quelle gourmandise bien délicieuse!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumusele foc, motatele tale colorate, iar prezentarea, ca de obicei, de exceptie. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt desertul meu preferat..Am crescut incercand sa fac bezeaua perfecta !! Un deliciu..

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu le bat bine de tot dar la cuptor tot se lasa...:( la cate grade (poate aici e problema mea-eu le fac pe la 180)mersi mult.:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Temperatura e prea mare. "Foc mic" inseamna 100-120 grade. Iar cu usa cuptorului deschisa cred ca in cuptor is doar vreo 50.

    In plus, albusurile trebuie batute foarte bine. Bezeaua sa fie lucioasa si cu aspect gras. Daca iei putina bezea intre degete, nu trebuie sa se "topeasca"

    RăspundețiȘtergere