Chiftelute cu sos de rosii si spaghete

marți, 5 iulie 2011

Puii mei nu sunt mari amatori de legume. Si atunci ma stradui sa le "ascund" si sa le combin cu ceea ce le place: paste si carne. :)) Ei au spus ca a fost bun, sper sa va placa si voua. :))

 Pentru chiftelute:

1 piept de pui
3-4 catei usturoi
1 morcov
1 ou
sare si piper
patrunjel verde


Pieptul de pui se toaca. Morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat se adauga peste carnea tocata. Se potriveste gustul de sare si piper. Cu mainile umezite sau unse cu ulei se formeaza chiftelutele, pe care le vom praji usor intr-o tigaie cu ulei bine incins.

Pentru varianta mai dietetica, se pun chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Pentru sos:

1 ceapa
3 ardei grasi copti
1/2 capatana usturoi
1 morcov
1 cutii rosii in suc
oregano
chilli iute
sare si piper

Ceapa tocata marunt se caleste putin in 2-3 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit translucida se adauga pe rand rosiile din conserva, ardeii taiati fasii si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se potriveste gustul de sare si piper, se aromeaza cu oregano si chilli iute. Daca mai este necesar se adauga putina apa, atat cat este necesar pentru ca legumele sa fie fierte.

Aproape de final se adauga usturoiul pisat si chiftelutele. Se mai dau cateva clocote.

Sosul se serveste cald cu spaghete fierte in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Share This Post

3 comentarii:

  1. am facut si eu zilele astea paste cu carne, foarte bune...:)
    si astea suntr gustoase..dai si mie o portie?

    RăspundețiȘtergere