Tiramisu cu capsuni

duminică, 8 august 2010

La multi ani draga Mino, sa fii sanatoasa si multe bucurii!


* 2 galbenusuri
* 50 g zahar
* 50 ml lapte
* 150 g mascarpone
* 150 ml frisca lichida
* 500 g capsuni
* 1 pachet piscoturi



Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinte si in functie de dulceata capsunilor. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

Cand crema de oua s-a racit adaugam mascarpone si mixam usor.


Capsunile se mixeaza in blender pana devin ca o pasta, apoi se adauga peste crema de oua cu mascarpone.


Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor in compozitie.


Intr-un vas dreptunghiular se aseaza un strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema, se pune un alt strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema.


Totul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi. Piscoturile nu necesita insiropare, se vor inmuia foarte bine de la crema

Se orneaza cu capsuni si ciocolata rasa sau bilute de ciocolata.

Share This Post

7 comentarii:

  1. Que cosa tan rica de tiramisú. Se ve delicioso. Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc , Miho draga! A fost o adevrata surpriza. A fost si foarte gustos!!! Sper sa te surprind si eu cu ceva pe masura de ziua ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Odata am facut si eu asemenea, dar nam putut taie prajitura :)
    Ata este foarte gustos

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata!Si mai mult ca sigur este delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am inteles ce este acela mascarpone daca puteti sa imi spuneti va rog

    RăspundețiȘtergere
  6. Mascarpone este o crema de branza foarte fina, nesarata si se gaseste de cumparat in orice supermarket. Preturile variaza in functie de firma producatoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. ìmi place cu siguranta am sal fac

    RăspundețiȘtergere