Gratar de pui cu sos de ardei copti

luni, 27 septembrie 2010


* 1 piept de pui
* sare si piper
* busuioc si salvie
* 2 linguri ulei de masline
* 2 linguri otet balsamic

* Pentru sos:

* 500 g ardei copti
* 1 ardei iute
* 2 rosii
* 1 ceapa
* 6 catei usturoi
* 1 cana suc de rosii


Pieptul de pui se spala si se taie felii potrivit de groase. Se pun bucatile de carne pe un platou, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si salvie. Se toarna deasupra uleiul de masline si otetul balsamic, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.


Intre timp se prepara sosul de ardei. Ardeii, rosiile si rosiile se coc pe un gratar. Pe masura ce se coc ardeiii se tin intr-un vas acoperit, presarati cu sare.

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga pe rand rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii taiati fasii si ardeiul iute cubulete. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai dau cateva clocote.


Sosul se serveste cu pieptul de pui fript pe gratar.

Share This Post

Un comentariu:

  1. yummy,tocmai am copt ceva ardei ieri!
    ps:lapte de capra eu procur de undeva din satul trifesti...greu tare cu el!vrei sa-i dai amiroasei?o pup!

    RăspundețiȘtergere