Tarta cu branza si ciocolata

joi, 29 ianuarie 2009

Pornind de la reteta Laurei Adamache am facut aseara aceasta tarta cu branza si ciocolata. Am improvizat si eu cu ce-am gasit prin frigider. :)

Tarta cu branza si ciocolata

Deci,avem nevoie de:

500 g branza de vaci (in reteta originala era ricotta)
150 g zahar
4 oua
4 linguri de faina
100 g ciocolata (in reteta originala erau bobite de ciocolata,eu am dat-o pe razatoarea mare)
esenta rom
un praf sare
50 g unt
160 g biscuiti (eu am folosit obisnuiti)

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine, ca pentru bezea, cu praful de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat batem si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar, pana devin ca o crema. Adaugam branza (eu am blenduit-o nitel, sa fie ca o crema fina), ciocolata, esenta de rom si faina. Dupa ce-am omogenizat, lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn inglobam albusurile, pale-pale.

Sfaramam biscuitii, fiecare cum si cu ce poate. :))  Eu am folosit un sucitor, ar fi mers mult mai repede la robot, dar mi-a fost lene sa-l spal dupa. :P Topim untul si-l amestecam cu biscuitii sfaramati.
Rasturnam totul intr-o tava cu marginile detasabile, uniformizam, apoi cu ajutorul unui pahar "batatorim" bine, formand si o bordura de 1-2 cm. Acoperim cu crema de branza si dam la cuptor pentru 50 minute.

Cand este gata deschidem usa cuptorului si lasam tarta sa se racoreasca incet, dupa care o scoatem si o pudram cu zahar, eventual mai spritam niste ciocolata.

Am papat din ea cand era calda inca. Foarte buna!



Rece e si mai buna! ;)

Share This Post

7 comentarii:

  1. Ham, ham, deci asta construiai in bucatarie. Arata bine si te cred pe cuvint ca-i gustoasa. La vara cind te vizitez sa prepari din toate bunatatile astea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama!!! Ce bine arata!!! Si combinatia branza cu cioco cred ca e mortala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Data viitoare poate incerci poze pas cu pas, asa, de amorul artei. Desigur, daca te lasa Amira

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaa...e foarte buna.
    Poate data viitoare,daca n-oi mai avea branza de vaci in frigider :D,voi face cu ricotta.Imi inchipui ca aia e si mai si...

    RăspundețiȘtergere
  5. Candva poate ca voi face si poze pas cu pas...Da,cand imi vor permite copilasii.Si cand ma "va ajuta" si camera foto. Adica una noua,nu asta. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eram sigura ca ai copt tu ceva! sa nu stai un moment, mai! dar arata...delicioasa!

    RăspundețiȘtergere