Choux a la creme

vineri, 22 octombrie 2010

Choux a la creme

 * Pentru gogosele:

* 250 g faina
* 100 g unt
* 100 g ulei
* 500 ml apa
* 1 lingurita de sare
* 1 lingura zahar
* 6 oua


Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt


si se da la cuptor la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului.


Pentru a umple posh-ul mai repede si mai usor, puneti-l intr-un vas inalt (paharul blenderului), rasfrangeti peste marginea vasului si umpleti cu compozitie


* Pentru crema:

* 2 galbenusuri
* 2 linguri zahar
* 1 lingura amidon
* 300 ml lapte
* 100 g ciocolata alba
* 4 linguri Nesquik
* 200 ml frisca lichida

* Pentru ornat:

* 200 ml frisca lichida

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam ciocolata si Nesquik-ul si amestecam pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit, apoi punem frisca batuta si amestecam usor.

Gogoselelor li se taie un capacel, se umplu cu crema


si frisca,


se acopera cu capacelul taiat si se pudreaza cu zahar.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Buna, am o mica rugaminte. as vrea sa fac aceste minunatii de Craciun, numai ca eu am cumptor electric ventilat, se pot coace gogoselele si la el ? Multumesc mult, felicitari pentru blog si sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Monica, se pot coace si la cuptorul electric. Dar, din pacate, nu pot sa-ti spun exact temperatura. La cuptorul pe gaz stiu ca "foc mare" inseamna 200 grade si "foc moderat" 180 grade. La cuptorul pe gaz nu am idee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere