Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

sâmbătă, 18 iunie 2011

Foarte rar se intampla sa postez in week-end, dar astazi am stat mai mult in casa, pentru ca am facut dulceata de cirese. Daaa...sunt foarte mandra de mine :))) dar la anu' nu mai fac. :))) Asa ca intr-o pauza de scos samburi (ufff, ce munca grea! :)) ) mai postez o reteta, poate va dau vreo idee pentru pranzul de maine.


4 pulpe de pui
4 cartofi medii
sare si piper
chilli iute


Pentru sosul de mustar:

4 linguri ulei de masline
2 linguri mustar dijonez
1/2 capatana usturoi
1 lingurita cimbru uscat
sare

Usturoiul se piseaza cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se amesteca usor ca la maioneza. Se incorporeaza apoi mustarul si cimbrul.

Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase pe care le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Asezam deasupra pulpele de pui, apoi turnam deasupra sosul de mustar, cat mai uniform posibil.


Acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Aproape de sfarsit, cu 10-15 minute inainte, descoperim vasul si lasam carnea sa se rumeneasca frumos.


Delicios!

Share This Post

20 de comentarii:

  1. Simplu si rapid, si zilele astea calduroase nu te lasa sa faci nimic elaborat, asa ca mancarica ta suna perfect! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu la simplu ...plus yummmy!

    In plus vin cu un reminder la Provocarea Dulce Romanie.. ;) Mi-ar face o mare placere participarea ta ! pupici si o seara excelenta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Rapid si foarte bun , am facut aripioare cu sos de mustar!O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Miha, modul simlu in care explici o reteta, plus fotografia care intotdeauna reda cat de apetisant poate fi rezultatul, m-au facut sa-mi fac abonament pe blogul tau, sa nu ratez nimic de acum incolo :). Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gustos!Ador sosurile de mustar la pui si peste :)
    O duminica frumoasa :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina, multumesc!
    Eu iti doresc de-acum, o saptamana buna! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Anto, multumesc!
    Multumesc si de reminder. Nu te-am uitat sa stii. Zilele astea am facut dulceata de cirese si inghetata cu cirese amare cu gandul la tine si la provocarea ta. :)))
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Adela, bune si aripioarele! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabi, te astept la masa! ;) Dar nu prea mult ca se raceste. :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Precios Morning, multumesc de aprecieri si ma bucur ca vei mai trece pe aici. :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Maya, ce e bun e bun! :)))
    Pup si iti doresc o saptamana buna! :*

    RăspundețiȘtergere
  12. excelenta reteta, rezultatul este divin. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Super.. astept retetele cu maaare drag! pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte buna fripturica! Este printre preferatele sotului meu! Multumim frumos pentru reteta!

    Izabela

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu mare drag Izabela. Sa papati sanatosi! :*

    RăspundețiȘtergere