Rulada cu crema de lapte

luni, 4 ianuarie 2010

Rulada cu crema de lapte

* Blat:

* 4 oua
* 150 g faina
* 150 zahar
* 2 linguri cacao

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

* Crema:

* 250 ml lapte
* 25 g amidon
* 1 lingura zahar
* 25 g ciocolata alba
* 70 g unt
* 40 g zahar pudra

Amestecam amidonul cu 1 lingura de zahar.

Adaugam 50 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Cu aceasta crema se unge blatul racit, se ruleaza din nou si se da la frigider pana se intareste crema.

Se orneaza dupa preferinta.

Share This Post

12 comentarii:

  1. Miha... cat de bine arata... mie mi-e cam frica de rulade... zici ca merge rulata pe hartie de copt??? Nu se rupe... Ma tenteaza rau ... ca a ta arata super...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felis, nu e prima data cand pun pe hartie de copt. A iesit foarte bine. Blatul trebuie rulat imediat ce l-ai scos din cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nemaipomenit de bine arata rulada !
    Sper ca acest an sa iti aduca sanatate,fericire,dragoste,liniste sufleteasca si numai bucurii.La multi ani!Multi pupici *-*!

    RăspundețiȘtergere
  4. Rulada arata yammy,si-mi dau seama ce buna trebuie sa fie.Iti doresc clipe fericite cati fulgi de nea intr-o iarna ca-n basme. Un an nou mai bun, cu pace si liniste in suflet si cu multa dragoste in inima.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmmm, ce apetisanta, gustul cremei trebuie sa fie divin! Super, imi place tare mult.
    Iti doresc un an plin de realizari si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani ! Un an nou cu bucurii si impliniri ! Si ca sa-ti mearga bine chiar de la inceput, te invit la mine sa ridici premii si o leapsa ! Pupici...

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat blog,
    am vrut sa-l pun in lista mea,
    dar nu stiu de ce nu functioneaza deocamdata. Ramane pe mai tarziu.

    Iti doresc un an cel putin la fel de bun ca retetele pe care le ai aici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Miha e minunat tortul tau! Feliciatari si La multi ani din partea mea!

    RăspundețiȘtergere
  9. La crema se poate folosi margarina in loc de unt? ca momentan doar margarina am in casa si vreau s`o fac acuma ( sincer,mi-e tare lene sa ma mai duc acum la magazin).Sper sa imi raspunzi repede :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, daca-ti place gustul de margarina in creme, este ok sa pui in loc de unt.

    sa ai spor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Miha! Ce dimensiuni are tava?

    RăspundețiȘtergere