Escalop cu sos de rosii

joi, 29 aprilie 2010



* 500 g pulpa de vitel
* 2 linguri faina
* sare si piper
* boia de ardei

* Pentru sos:

* 300 ml suc de rosii
* 5 catei usturoi
* 200 ml supa de vita
* 50 ml vin alb
* 50 g unt
* sare si piper
* patrunjel verde
* busuioc
* oregano

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.

Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.

Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete, decojite si taiate marunt. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.

Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.



Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.

Share This Post

Un comentariu:

  1. Cam la fel fac si eu dar fara vin, si cu ciuperci....Delicios arata!

    RăspundețiȘtergere