Chec din albusuri cu nuca de cocos

sâmbătă, 19 februarie 2011

Ce te faci atunci cand aduni prea multe albusuri la congelator? Ori chec ori bezele.
Eu as fi vrut sa fac bezele, dar din nu stiu ce motive spuma n-a vrut sa fie chiar asa motata cum as fi vrut. Atunci am hotarat sa fac aceasta reteta de chec. As fi vrut sa-l glazurez in ciocolata, dar era atat de bun si parfumat incat am zis ca ciocolata o pastrez pentru o alta reteta. :)))


300 g albus
150 g zahar
100 g unt
1 praf de copt
200 g faina
50 g nuca de cocos
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si face turturi. Untul topit si racit il incorporam usor in spuma de albusuri, impreuna cu esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra. Cand e gata, checul se va crapa, dar pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Gustos si delicios ca anexa la cana de lapte a copiilor sau cana de cafea a parintilor. :)))

Share This Post

13 comentarii:

  1. Renunta la praful de copt si esenta de vanilie, sunt prea multe chimicale :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Prea multe albusuri in congelator ? Exista asa ceva ? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Prajituri de casa, de acord. Dar cu ce alt agent de crestere pot inlocui praful de copt?

    RăspundețiȘtergere
  4. Invizibilule, exista, da. Diverse prajituri sau sosuri nu necesita decat galbenusurile la preparare. Astfel ca albusurile le pastrez intr-o caserola la congelator pana pregatesc o reteta ce nu necesita decat albusuri. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Me encanta este bizcocho, me lo apunto.

    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  6. Miha, spune-mi te rog cate albusuri inseamna 300 g albus? Sau mai bine zis, o cana/ceasca? Eu nu am cu ce sa cantaresc si mi-ar fi de folos informati asta...multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela vin cu masuratori de ultima ora. :))

    Deci, un ou de marime medie ( de asta aveam in frigider) are 65 g ( cu tot cu coaja). Din care albus 40 g si galbenus 15 g.

    RăspundețiȘtergere
  8. elena apostol- filimon20 februarie 2011 la 05:30

    Miha draga azi am facut prajitura asta ptr prima oara ,e SUPER !!!!!Mii de multumiri ptr tot ceea ce faci !

    RăspundețiȘtergere