Rulada de cascaval cu somon afumat

marți, 3 ianuarie 2012

Un aperitiv ce l-am avut pe masa de sarbatori. E foarte usor de facut si foarte bun, au zis cei ce au mancat. Pozele nu-s grozave, dar tocmai pentru ca a fost atat de laudata aceasta rulada, m-am gandit sa o impartasesc cu voi, pana o voi mai face inca o data. :)



300 g cascaval
200 g somon afumat file

Punem un vas cu apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem calupul de cascaval pe care l-am invelit in folie alimentara. Il lasam in apa pentru vreun sfert de ora, timp in care se va inmuia.

Scoatem din apa, punem pe o alta bucata de folie alimentara si intindem usor cu sucitorul pana obtinem o foaie de cca 0.5 cm grosime. Acoperim intreaga suprafata a foii de cascaval cu feliile de somon afumat, apoi rulam cat mai strans posibil. Invelim in folie si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza.


Share This Post

36 de comentarii:

  1. Mmm,cu siguranta este o delicatesa!!Pup si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place! Demult vreau sa incerc si eu o rulada de acest gen, cu cascaval inmuiat... Cred ca combinatia cu somon a fost extrem de reusita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu una nu refuz nimic cu somon afumat!Am venit sa-fi fac o invitatie oficiala la provocare http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si sa-ti urez La multi ani si sa ai parte numai de bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar daca zici ca nu-s grozave pozele, eu vad de aici cat de bine arata rulada asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce bine arata!!!! si eu zic de mult ca incerc o rulada cu cascaval...pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Miho, la multi ani si yumm, yumm!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place cum suna! Cred ca te-ai cam chinuit cu cascavalul!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmmm, ce apetisant!!!!!!!!
    Cu mult drag iti urez Un An Nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mie imi place mult , mult , o incerc cu siguranta !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. supeeeerrrr!!! si noua ne place! iti dau dau o alta varianta (foarte probabil ca o stii) pui asa: feliuta prajita sau normala de bagheta unsa cu un pic de almette, deasupra o fasiuta de somon si deasupra un ou de prepelita gatit ochi sau ochishor :)il adornezi cu un pic de piper macinat proaspat si marar verde dupa care il introduci in gurita si il savurezi pe indelete. e grozava combinatia! te pup si te salut. cu drag, Mihaela fidela ta admiratoare:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Suntem fani somon! Nu zic pas niciodata! Tare -mi place cum se comporta cascavalul in situatia asta, dar parca nu mai e cascavalul ala de alta data nu? Mda bine , ala de-l luai 'pe sub mana' ;( Era untos si tare bun! Oricum dementiala rulada! Si permisiva pentru orice umplutura! Te pup si la multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place tare mult ce vad acolo!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pupici Licuta. Si la multi ani! :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Alexandrina, cei ce au mancat au spus ca e foarte bun. Mie nu-mi place afumatura si cred ca de asta nici aperitivul asta nu m-a dat pe spate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Adina, multumesc frumos de invitatie. Sper sa o pot onora! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Adnia, pozele sunt... asa cum pot iesi la lumina becului. :))) Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  17. Pupici Dana, multumesc!

    E faina rulada asta de cascaval, te poti juca cu umplutura dupa pofta inimii. :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Minoki, la multi ani. Si yumm yumm...daca zici tu! :)))

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Raluca! :*

    Nu, nu m-am chinuit, a mers foarte repede si usor.

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani Maria. Un an cat mai bun si tie. Pup cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc Cat! Ma bucur ca ti-a placut! :*

    RăspundețiȘtergere
  22. Mihaela, la multi ani! Multumesc de idee, poate o pun in aplicare sambata, de ziua fie-mii. ;)

    RăspundețiȘtergere
  23. Alice...daaa.. m-am spetit bre... :))

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani Antonina! Cu sanatate si tot ce-i bun! Pupici!

    Cine mai stie mey cum era candva cascavalul? :))))

    RăspundețiȘtergere
  25. Bine Gabi...o sa-ti fac atunci cand o sa vii in vizita! :)))

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc Haplea! La multi ani si un an bun!

    RăspundețiȘtergere
  27. La multi ani si bine te-am regasit in noul an.Ceva asemanator am facut si eu la Craciun,dar eu am uns feliile de somon cu ricotta amestecata cu ceapa tocata fin si cu marar,apoi le-am rulat si le-am dat la rece.Le-am servit ca mini rulouri.
    Iti urez un an plin de sanatate si fericire!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Bun de tot! La multi ani si un An Nou fericit! puup

    RăspundețiȘtergere
  29. La multi ani, Miha, sanatate multa iti doresc si impliniri pe toate planurile!

    RăspundețiȘtergere
  30. La multi ani, Miha! Un an bogat si implinit iti urez! :)

    De vreo doua zile tot dau tarcoale blogului tau si in special retetei asteia, s-o fac/sa n-o fac... Avand in vedere ca pana maine tre'be sa ma hotarasc odata si-odata, cel mai probabil ma voi inspira ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. Super arata! O sa incerc si varianta asta.
    Si eu am facut-o anul asta de craciun, insa varianta care circula pe net cu umplutura de branza topita si sunca.

    RăspundețiȘtergere