Pui cu sos de rosii si galuste

luni, 1 noiembrie 2010


* 3 pulpe intregi
* 2 pahare suc de rosii
* 1/2 capatana de usturoi
* 1 ceapa
* sare
* cimbru


Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.

* Pentru galuste:

* 3 cartofi
* 1 ou
* 50 g unt
* ~200 g faina
* 1 lingura amidon
* sare si piper
* nucsoara
* 2 felii de paine

Painea se taie cuburi, apoi se prajeste intr-o tigaie teflonata in putin unt sau ulei.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja, apoi se paseaza. Se lasa la racit. Cand sunt complet raciti se adauga oul, sare, piper si nucsoara dupa gust si untul moale. Se incorporeaza apoi faina si amidonul si se framanta un aluat pufos, usor lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.

Cu mana umeda se rup bucati din aluat care se modeleaza sub forma de bile. In mijlocul fiecarei bile se baga un cubulet de paine prajit. Se pun la fiert in apa cu sare, timp de cca 15 minute, pana se ridica la suprafata.


Se scot cu o paleta cu gauri si se servesc calde alaturi de pulpele de pui cu sos de rosii.

Share This Post

11 comentarii:

  1. Arata tare bine si cred ca este si tare bun.
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am facut niciodata galuste ca si garnitura...arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. daca avea si boia (si smantana ,ca-n maramures ) era un popricas in toata regula ! cand oi veni pe acolo pe la tine in vizita cu asta sa ma astepti ...!!!!?

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent arata si suna tare interesant reteta de galuscute, minunata reteta !

    RăspundețiȘtergere
  5. miha La multi ani si ma bucur ca esti pe primul loc! stai asa nu te misca! :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. miha vot 639 azi de la mine, pupic, bafta!

    RăspundețiȘtergere
  7. te-am votat...1277...abia azi am vazut...sper sa revii pe primul loc:) mult noroc.Noi oricum stim ca reteta ta este ceam mai faina.

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc mult tuturor pentru aprecieri si voturi. Maine se termina...ufff...ca greu a fost...:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Cineva participa la un concurs cu aceasta reteta http://www.facebook.com/photo.php?fbid=184636774968267&set=a.176910792407532.34719.124685624296716&type=3&theater

    RăspundețiȘtergere