Rulada de biscuiti cu ciocolata alba

marți, 12 octombrie 2010


* Pentru rulada:

* 165 g biscuiti cu ciocolata
* 50 g unt topit

* Pentru umplutura:

* 50 ml apa
* 70 g unt
* 100 g zahar
* 150 g lapte praf
* esenta de vanilie


Biscuitii se vor tine la frigider inainte de a fi folositi, sa fie ciocolata tare. Se pun in vasul robotului si se mixeaza la viteza mare.



Se adauga untul topit, cate putin, pana se obtine o compozitie ca niste firimituri.

Se intinde compozitia pe o folie alimentara si se niveleaza cu palmele sau cu fundul unui pahar. Se da la rece.

Intr-un vas punem apa cu zaharul la fiert. Cand incepe sa se ingroase si sa se ridice spuma deasupra, se adauga untul si se fierbe in continuare, pana acesta se topeste. Se da deoparte si se adauga laptele praf si esenta de vanilie. Se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit, apoi se intinde peste blatul de biscuiti cu ciocolata.



Cu ajutorul foliei, se ruleaza cat mai strans, se inveleste in folie de plastic, apoi in una de aluminiu si se da la rece pana se intareste foarte bine.

Eu m-am cam grabit si am folosit crema calduta, iar blatul de biscuiti s-a cam dezintegrat. :)) Dar voi nu trebuie sa faceti ca mine. :)

Share This Post

5 comentarii:

  1. Que cosa tan deliciosa, esto tiene que estar de rico.

    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Miha nu pot sa cred. Te urmaresc in fiecare zi si ai mereu retete proaspete. Este ceva de neconceput la mine... nu am atata timp si chef si ingrediente si... nu mai zic...

    Bravo !

    RăspundețiȘtergere
  3. Helou, ai trimis si par avion vreo citeva feliute, pentru nor'ta ?! Ca de mine nu mai zic, ca dupa aia ma ingras doar cu gindul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte apetisant....chiar daca eu nu sunt foarte buna prietena cu ciocolata,o feliuta tot as pofti!!!
    Felicitari pentru toate retetele bune si frumos prezentate!!!

    RăspundețiȘtergere