Chec Tigru

joi, 30 iulie 2009



Avem nevoie de:

4 oua
100 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata alba
200 g unt
200 g zahar
250 ml iaurt
300 g faina
100 ml lapte
1 praf de copt

Topim ciocolata amaruie cu jumatate din cantitatea de unt si lapte.Procedam intocmai si cu ciocolata alba.Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care vom pune zaharul si mixam in continuare pana la dizolvarea acestuia.Adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.Omogenizam.
Impartim compozitia in 2 parti.In una vom pune amestecul de ciocolata amaruie,in cealalta amestecul de ciocolata alba.

In centrul formei de chec (eu am folosit o tava 20/20 cm) incepem sa punem cate o lingura de aluat cu ciocolata alba,apoi o lingura din celalalt.





Se coace in cuptorul incins la 180 grade,in jur de 45-50 de minute.



Se portioneaza dupa ce se raceste.

Share This Post

4 comentarii:

  1. o felie,please,sunt la cafea!minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-as servi cu mare drag Alison daca ar mai fi.Dar s-a terminat demult.De cand am plecat la mare! :))
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos tigrisor ai facut Miha ! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Anastasia! Sa stii ca a fost si bun! :D

    RăspundețiȘtergere