Parfe de ciocolata

luni, 13 septembrie 2010


* 4 galbenusuri
* 100 g zahar
* 1 lingura amidon
* 1 lingura cacao
* 100 g ciocolata amaruie
* 500 ml lapte
* 300 ml frisca lichida


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si cacaoa si se amesteca usor.


Se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se topeste si se uniformizeaza. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta


si se da la congelator pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.

Share This Post

2 comentarii:

  1. Ce-mi place.....daca are si ciocolata !O portie pentru mine si fiul meu ,care este topit dupa iocolata!
    O seara buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. I'm loving all these ice cream posts!! hehehe.. keep them coming!
    Regards

    RăspundețiȘtergere