Parfe de ciocolata
* 4 galbenusuri
* 100 g zahar
* 1 lingura amidon
* 1 lingura cacao
* 100 g ciocolata amaruie
* 500 ml lapte
* 300 ml frisca lichida
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si cacaoa si se amesteca usor.
Se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se topeste si se uniformizeaza. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta
si se da la congelator pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.
Ce-mi place.....daca are si ciocolata !O portie pentru mine si fiul meu ,care este topit dupa iocolata!
RăspundețiȘtergereO seara buna iti doresc!
I'm loving all these ice cream posts!! hehehe.. keep them coming!
RăspundețiȘtergereRegards