Chec cu ciocolata si alune

marți, 16 martie 2010



* 100 g unt
* 150 g zahar
* 200 g ciocolata cu alune
* 2 oua
* esenta de vanilie
* 150 g faina
* 1 praf de copt

Untul moale la temperatura camerei se freaca cu zaharul, pana devine ca o spuma. Adaugam esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Ciocolata o topim si o adaugam in compozitie mixand continuu, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit, incorporam albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptor la foc mediu. se face proba cu scobitoarea.

Dupa ce se racoreste se scoate din tava si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Share This Post

13 comentarii:

  1. Tare usor de facut mi se pare. Am sa-l incerc si eu maine cand cumpar ciocolata. Vroiam sa te intreb, untul il freci cu lingura de lemn sau cu mixerul??? Tare bine arata.
    Cand il fac iti trimit poza...
    Te pupic dulce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Miha foc médium este cumva 180grade???
    Scuze dar trebuia sa activez raspunsurile...
    Pupici. Pa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Miho, daca asta e checul cu care m-ai servit ieri, cand am fost la tine...pot spune onoratului tau public privitor si comentator ca e foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Valentina, toata operatiunea "chec" o fac cu mixerul. Is prea lenesa ca sa mai invart cu lingura. :)))
    Da, foc mediu inseamna 180 de grade. Abia astept pozele. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mino, nu mai stiu daca asta era...:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Uau...arata super si se face destul de usor...apetisant! Iamiiii....

    RăspundețiȘtergere
  7. miha ce bine arata.ti-ai iesit minunat.servesc o feliuta?pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarah, serveste cu incredere. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. arata grozav !nu vrei sa ma infiezi?(ha,ha,...1)

    RăspundețiȘtergere
  10. Yamyyy, tocmai am publicat si eu un articol cu un chec facut de mine, din acela clasic :) o sa incerc data viitoare si reteta ta, desi e putin diferita de a mea, eu nu pun unt si folosesc ulei...

    RăspundețiȘtergere
  11. delicios cu alunele alea prin el!

    RăspundețiȘtergere