Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat

luni, 14 iunie 2010

Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat

* Clatite:

* 2 oua
* 300 ml lapte
* 300 ml apa minerala
* 100 g zahar
* 4 linguri ulei
* cca 400 g faina


Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din compozitie, cat sa acopere tigaia in strat subtire, se coc pe ambele parti.

* Pentru sosul de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* lapte

Ciocolata se topeste la foc mic si se toarna lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.

* Pentru laptele condensat:

* 130 ml apa fierbinte
* 150 g zahar
* 3 linguri unt topit
* 200 g lapte praf

Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza la viteza mare pana se omogenizeaza. Compozitia va fi destul de lichida, dar dupa cateva ore la frigider se va intari destul de mult.

Clatitele se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii late de 0.5 cm, obtinand astfel tagliatellele, pe care mai apoi le scaldam in sos de ciocolata si lapte condensat.



Share This Post

7 comentarii:

  1. Ce bunatate nu alta!O super gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Que original, se ve estupenda la receta. Un saludo

    RăspundețiȘtergere
  3. MIHA,Ai un premiu si o leapsa la mine pe blog ..pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine ma intereseaza, unde-i portia mea... oaaaaaaa... pling ca vreau si n-am...

    RăspundețiȘtergere