Banane prajite

luni, 22 noiembrie 2010


 * 2 banane bine coapte (adica nu verzi)
* 1 lingura amidon
* 1 lingura faina
* 1 lingura zahar
* 1/2 lingurita scortisoara
* esenta de vanilie
* lapte (se va inlocui cu apa minerala in cazul variantei de post)


* Pentru servit:

* 50 g ciocolata amaruie


Amestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. Aromatizam cu vanilie si lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Bananele se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Fiecare feliuta de banana se trece prin aluat, pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se prajesc pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop absorbant. Feliile de banane se taie pe masura ce le prajim, sa nu se oxideze.

Se servesc calde cu ciocolata topita. Se pot servi si pudrate cu zahar sau simple, acompaniate de o inghetata.

Share This Post

2 comentarii: