Brownie Truffles Cake

vineri, 27 mai 2011

O prajitura absolut divina. O prajitura ce poate fi considerata la fel de bine si inghetata. :)) Categoric e pentru cei ce apreciaza cu adevarat ciocolata.




 Pentru primul strat:

50 g ciocolata amaruie
50 g unt
1 lingurita coniac
100 g zahar
1 ou mare


Pentru al 2-lea strat:

150 g ciocolata amaruie
150 ml smantana dulce pentru frisca
50 g miez de nuca sfaramat
1 lingurita esenta de vanilie
2 oua mari
50 g zahar

Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt.

Hartia trebuie sa depasesca marginile tavii cu cativa centimetri.

Smantana se infierbanta pe foc, se adauga ciocolata, amestecand pana se topeste, apoi nucile, vanilia si se amesteca bine. Se bat ouale cu zaharul timp de 5-6 minute la viteza mare a mixerului, pana compozitia devine spumoasa. Se incorporeaza cu atentie compozitia de oua in cea de ciocolata.

Se toarna cu atentie compozitia in forma, fara sa se deranjeze primul strat.

Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana suprafata prajiturii devine lucioasa si cu gaurele.

Dupa ce prajitura este gata, se lasa pana la racirea completa, apoi se baga pentru 2-6 ore (cel mai bine pentru o noapte) la congelator.

Cu ajutorul marginilor hartiei de copt, se scoate prajitura din forma, se rastoarna pe o suprafata dreapta, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit in patratele mici.

Se pastreaza la congelator, intr-un vas inchis ermetic.


Sursa

Share This Post

17 comentarii:

  1. e mai mult decat delicioasa
    PS am incercat ingheta de lamaie si prima data mi s-a taiat cand am adugat frisca lichida :( ; e super buna

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu cat de buna poate sa fie! coniacul e ptr curaj sau ca sa uitam de cate calorii are?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ce sa mai spun, care am si mancat? No comment!

    RăspundețiȘtergere
  4. arata grozav,da'bag de seama ca e inghetata nu prajitura,daca trebuie tinuta in congelator.dupa cum arata trebuie musai ca-i buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata splendid!Felicitari pentru blogul asta exceptional (este principala mea sursa de inspiratie in materie de dulciuri si nu numai).Astazi am incercat "Cuburile ciocolatoase" care sunt absolut divine (ca dealtfel toate retetele prezentate).
    P.S:Am incercat multe retete de pe site-ul dvs. si ca drept multumire v-as recomanda si eu o reteta de prajitura care mie imi place tare mult deoarece are o textura foarte fina-blatul de cacao de la prajitura Krem a la Krem in combinatie cu crema de la prajitura Bounty + glazura de cicolata.
    Mult succes in continuare!
    Sandra

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte ,foarte tentanta chiar daca nu-s "ciocolatomana" si daca-i si receeeeee atunci o pun pe lista!
    Un weekend placut si racoros!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. buna miha!tin sa-ti marturisesc ca am facut reteta ta de negresa cu branza ( din cate am inteles e reteta proprie) a iesit o nebunieeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!! fetita mea de 2 ani si jum nu se mai satura si eu ca nu sant fan cioco am savurat-o cu placere! iti multumesc!!! cu drag si respect, mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoasä Retetä si Realizare. Compliment

    RăspundețiȘtergere
  9. Sophie, dar a doua oara a iesit bine?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy, dupa ce-o tai o poti pastra si la frigider. La congelator ajungi mai greu, sa iei o bucatica...si inca una...si inca una... :))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela, ma bucur ca v-a placut negresa cu branza. :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua,am incercat de 3 ori sa fac prajitura si nu am reusit,imi vine sa plang de nervi:)Deocamdata am ramas la primul stadiu, topesc untul cu cico si cand pun zaharul nu se mai topeste, o ora am incercat si degeaba, zahar tos se pune? se face pe bain- marin? am lasat zahar netopit si sa intarit.De ce nu iasa? cat trebuie sa se topeasca?As scrie privat sa ma lamuriti sa nu descriu aici esecul meu dar nu stiu cum:)mersi

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, zahar tos se foloseste, dar la fel de bine poti pune si pudra, se va topi mai repede.

    Deci, topesti ciocolata cu untul, dai deoparte de pe foc si adaugi zaharul. Nu tii vasul in continuare pe foc, altfel zaharul se caramelizeaza si e normal sa se intareasca.

    Lasi sa se racoreasca apoi adaugi oul si mixezi bine. Chiar daca vor mai ramane cateva cristale de zahar, ele se vor topi dupa ce adaugi oul.

    Sper ca te-ai lamurit unde ai gresit si sa-ti iasa de data asta. Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.

    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. tortul meu, cum ma stepotam, nu a iesit.s-a lipit d epereti,deformat, imnprastiat.niciodata nu am incercat crema de zahar ars fara bain Marie pana acum simm...n-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Danana, care tort nu ti-a iesit? Si ce legatura are crema de zahar ars... Scuze, dar nu inteleg...

    RăspundețiȘtergere
  16. mmmmm ce bunatate! chiar ca divin. pupici

    RăspundețiȘtergere