Ensaimadas cu ciocolata

miercuri, 1 iulie 2009





Nu stiu daca se mai cheama "ensaimadas" daca am pus ciocolata,dar asa primisem comanda...:)

Avem nevoie de:

500 g faina
80 g zahar
1 lingurita miere
50 g unt
1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
4 linguri ulei
sare
vanilie

Pentru umplutura:

400 g ciocolata Finetti

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,



pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.



Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.



Impartim aluatul in 8 bile pe care le intindem pe lungime.O ungem cu un strat generos de ciocolata.




Rulam pe lungime,formand un sul subtire,



pe care-l rulam sub forma de spirala.



Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut,aproximativ jumatate de ora.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu zahar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.



O sectiune pufoasa si ciocolatoasa...



Inca una si gata...:)

Sursa

Share This Post

6 comentarii:

  1. Miha,iar mai inebunit cu astea,:))...hmmmmm..ce bine arata...am sa fac si eu:))....am o intrebare,cum sunt a doua zi?...daca raman?..sunt moi sau se intaresc?:))
    Merci,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela,pentru a doua zi a mai ramas doar unul.(emoticon cu ala ce se rusineaza) :)) Si chiar a fost foarte bun,avand in vedere faptul ca nici nu l-am tinut acoperit.
    Stiu ca sunteti amatori de patiserii :) asa ca sigur o sa va placa. ;)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Sandytza! Esti o draguta! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce pufosenii ciocolatoase!nu te dezminti,bag seama,ciocoholico!:))pupaciuni!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pupam si noi Alison! Bine ai revenit si sa-ti fie de bine concediul! ;)

    RăspundețiȘtergere