Tort cu crema de ciocolata alba

marți, 29 noiembrie 2011

Tortul cu care am sarbatorit astazi cei mai dulci 4 anisori...

Cam la toate aniversarile torturile pentru copii au fost "tematice". Acum a iesit cum a iesit din lipsa de inspiratie si pentru ca pui mic mi-a cerut mult prea mult decat pot eu face :))

"-Vreau tort cu Tom si Jerry"
 -Nu stiu sa-i fac si plus de asta nu am culorile potrivite.
 -Mami, ii faci albi si ne prefacem ca sunt fantome" :)))))

Pana la urma am cazut de acord sa fie alb si cu bomboane de alea bune de la televizor, Raffaello adica. :)))



Pentru blat:

6 oua mari
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
2 pliculete zahar vanilat


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt.

Se omogenizeaza usor cu o spatula, amestecand de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru ~jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Pentru crema:

400 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca

Crema ar fi de preferat sa se prepare cu o zi inainte, sa stea o noapte la frigider.

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, asa cum spuneam.

A doua zi crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

Sa nu faceti greseala sa o gustati, ca apoi ramaneti fara crema pentru tort. :)))


Pentru insiropat:

100 ml lapte
50 g zahar
40 g nuca de cocos

Amestecam laptele cu nuca de cocos si zahar. Punem la foc si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla. Dam deoparte, lasam la racit, apoi strecuram printr-o strecuratoare fina.

Pentru bomboane Raffaello:

Am pregatit o jumatate de portie de bomboane Raffaello. O parte le-am folosit pentru ornat, o parte le-am papat ca atare. ;)

250 g lapte praf
100 g zahar pudra
40 g nuca de cocos + nuca de cocos ramasa de la sirop
100 g unt

Amestecam intr-un castron laptele praf cu zaharul pudra, nuca de cocos, untul moale. In cazul in care compozitia este prea vascoasa se pot adauga cateva linguri de smantana pentru frisca. Sau micsorati cantitatea de lapte praf.  Se modeleaza bilute, ce se tavalesc apoi prin nuca de cocos.

Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 2 si se pune intre blaturi.

Se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane Raffaello.



Share This Post

31 de comentarii:

  1. La multi ani!Tortu e simplu si foarte elegant.O zi buna Miha

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, dulci mai pot fi 4 anisori :) La cat mai multi!
    Tare bun tortul!!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani puisorului si multa sanatate alaturi de cei dragi !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani!
    yummy, are cocos :D:D:D

    super ,tare " -Mami, ii faci albi si ne prefacem ca sunt fantome" :)))) inventiv :D

    RăspundețiȘtergere
  5. 4 anisori...intr-adevar o varsta dulce...si un tort alb imaculat foarte potrivit pentru o fetitza ! Felictari, si bucurati-va unii de altzii, cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte frumos tortul si cred ca si gustul este tare bun.
    La multi ani puiutului !

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca e tort,daca e ciocolata,nu lipsesc
    LA MULTI ANI puiului de 4anisori!!

    RăspundețiȘtergere
  8. la multi ani,Amiroasei dragi,ce mare e,4 ani!:)si ce tort diafan i-a construt mami!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani sanatosi si frumosi!!!
    Tortul este frumos si dulce, pe masura sarbatoritei. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Miha, tortul tau este minunat! Cu siguranta il execut pentru ziua mamei mele dragi, sambata! Demult cautam o reteta de tort cu cocos si iata ca tot la tine l-am gasit!
    Multumesc mult,
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani Amira frumoasa!!stie ea ce stie piticuta ....ce pufos de la blat pana la ornat pare ca un fulg de nea!pup o minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani, Amira !
    O feliuta de tort si pentru mine ?!
    Sa nu uit...
    La multi ani, Robert ! Am gresit sau e cumva si Andrei ?!
    Oricum, pupici la amindoi !!! Lui mami si lui tati nu, pentru ca maninca prea multe dulciuri bune, fara sa ma invite ...

    RăspundețiȘtergere
  13. LA MULTI ANI>Tortul arata bestial stie puiu ce vrea.sa creasca mare si sanatos si numa impliniri.pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa- ti traiasca baietelul multi ani sanatos si voios si norocos !sa va bucurati de el !imi inchipui ce o fi fost la gurita lui,cu tortul asta minunat!

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani Amirei! Sa creasca mare si sanatoasa, si sa aduca bucurii familiei, Felicitari pentru tortul acesta minunat...ca un vis de iarna! ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi ani! Tortul e minunat si sigur a fost un rasfat. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani, inca o data, copiilor! Despre tort nu pot sa spun decat ca a fost de vis. Combinatia de ciocolata alba si cocos, impreuna cu blatul pufos au fost un deliciu! Iulian iti multumeste pentru felia de tort!

    RăspundețiȘtergere
  18. Un tort elegant si gustos, pentru o fetita draguta si gingasa. La multi ani! Sanatate si tie Miha si sa ne incanti mereu cu bunatatile facute de tine.

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani puiutului tau! Sa creasca mare, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce bun trebuie sa fie, cu ciocolata alba si nuca de cocos, ma bate gandul sa ma abat de la capsunile din congelator si sa ma indrept spre nuca de cocos :) Mi-a placut la nebunie faza cu fantomele lui tom si jerry :))))

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc tare mult de urari! Va imbrasisam cu drag! :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  22. LA MUUUUULTI ANI!!!!!!!!!!!1 cu sanatate!!!!!!!!
    cat despre tort....cam cat ai muncit la el???ca ai mai facut si bombonelele!!!!
    spune-mi te rog daca folosesti o anumita firma de ciocolata alba.mie mi se pare ca se "comporta"mai ciudat decat cele negre.(nu stiu cum sa-ti explic..)
    oricum,de facut curand.adicalea peste 2 sambete.si cred ca blatu si crema le fac cu o zi inainte.puuup.mariana.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mariana, nu e foarte mult de munca, doar ca prepararea se intinde pe parcursul a cateva ore, avand in vedere cremele care trebuie sa stea la rece.

    In rest, totul merge struna. :)) Bombonelele se fac usor, doar se amesteca ingredientele, nu e mare filozofie.

    Da, ai dreptate. Ciocolata alba odata topita nu se mai intareste inapoi. N-as putea sa explic reactia, e ceva legat de chimie, cu care eu nu-s prietena. :))

    La crema aceasta, dupa o noapte de stat la frigider, a devenit ca o smantana mai groasa. Dupa ce-am mixat-o s-a mai intarit putin, a devenit pufoasa, dar nu foarte ferma. A stat bine intre blaturi, dar era molicica. Daca te temi de acest aspect poti adauga 1-2 intaritoare de frisca atunci cand o mixezi sau putina gelatina (1 lingurita) dupa ce o dai deoparte de pe foc si se mai racoreste putin.

    Daca ai ceva nelamuriri te rog sa-mi scrii. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  24. Looks delicious. Would love for you to share this with us over at foodepix.com.

    RăspundețiȘtergere
  25. este superb!nu puneti si sectiunea?Va rog!

    RăspundețiȘtergere
  26. Am pus si poza la sectiune. Multumesc de remember. Si pentru aprecieri, desigur! :)

    RăspundețiȘtergere
  27. vaaaaai da bine arata!superb!felicitari!

    RăspundețiȘtergere