Boccelute cu branza dulce

joi, 25 noiembrie 2010


 * Pentru aluat:

* 250 ml lapte
* 1 lingura zahar
* 2 linguri miere
* 1 ou
* 50 g unt
* 10 g drojdie uscata
* ~550 g faina


Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putin lapte caldut. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Restul de lapte caldut se amesteca impreuna cu untul topit, mierea si oul batut putin. Faina o punem in cuva masinii de maine si se toarna deasupra amestecul cu lapte si maiaua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Daca se framanta cu mana, se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc in care turnam amestecul de lapte si maiaua, dupa care incorporam usor faina dinspre margini spre interior. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

* Pentru umplutura:

* 500 g branza dulce
* 100 g zahar (sau dupa gust)
* 1 ou
* 2 linguri amidon
* esenta de rom

Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata branza. Trebuie sa avem o crema omogena, care nu curge.

* Pentru uns

* 1 galbenus
* 2 linguri lapte

Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 18 bucati, care se modeleaza sub forma de bilute. Fiecare biluta se intinde apoi cu sucitorul, pana la o grosime de cca 0.5 cm Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijlocul cercului de aluat, apoi adunam marginile formand o bocceluta. Boccelutele obtinute le punem intr-o tava de briose bine unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa putin la crescut, apoi se ung cu galbenusul desfacut in lapte.

Eu am pus boccelutele cu "gura" in sus si am avut cateva care s-au desfacut, probabil ca nu le-am lipit prea bine. Ca sa evitati asta si ca sa iasa mult mai frumoase si aspectuoase puneti-le la copt cu fundul in sus. :))

Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

Share This Post

Un comentariu: