Pui cu cartofi si sos Bechamel

duminică, 13 iunie 2010



* 1 piept de pui
* 4-5 cartofi medii
* 1 rosie
* sare si piper
* boia de ardei

* Pentru sosul Bechamel:

* 50 g unt
* 1 lingura faina
* 300 ml lapte
* 50 g cascaval
* 100 g smantana
* sare si piepr
* nucsoara

Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras si smantana. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Pieptul de pui il taiem fasii inguste, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei. Cartofii curatati de coaja ii taiem felii pe lungime, la fel si rosia.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem ca prim strat fasiile de piept de pui, acoperim cu cartofii asezati sub forma de tigla :)



si cu feliile de rosii. Condimentam cu sare si piper.

Acoperim totul cu sosul Bechamel



si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.



Se serveste cald.

Share This Post

3 comentarii: