Pui cu mustar si cus cus

luni, 6 decembrie 2010


 * 4 pulpe de pui
* 2 linguri mustar
* boia de ardei
* rozmarin
* cimbru
* 3-4 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline


* Pentru garnitura:

*250 g cus cus
* 50 g unt
* 4 catei usturoi
* patrunjel verde
* sare si piper

Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza. Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora. Scoatem carnea din folie si o punem intr-un vas termorezistent. Dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste si carnea este bine patrunsa.

Intr-o tigaie teflonata prajim usor cus cus-ul in unt topit. Amestecam continuu cu o lingura de lemn. Turnam deasupra 2 cani cu apa fierbinte (cat sa se acopere pastele), acoperim cu un capac si lasam la fiert la foc mic pana scade tot lichidul. Se potriveste gustul de sare si piper. Cand este aproape gata se pun usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat.

Se serveste cald.

Share This Post

3 comentarii:

  1. ma tot gandeam sa incerc si eu pastele astea...cum reteta pare foarte simpla,cred ca am sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt foarte OK tot ce am vazut eu aici in blog, pozele sunt profi, felicitari!!

    pe tema aceasta (ca si sursa de inspiratie din diferitele bucatarii) recomand meniurile restaurantelor din diferitele bucatarii:

    mancare chinezeasca, ei fac minuni din pui, porc, vita, peste...
    mancarea japoneza
    mancare traditionala
    etc...

    RăspundețiȘtergere