Ciorba cu perisoare de vitel

joi, 18 februarie 2010



Avem nevoie de:

* 400 g carne vitel
* 1 ou
* 1 lingura patrunjel uscat
* 2 linguri orez
* sare si piper

* Pentru ciorba:

* 1 morcov
* 1 patrunjel
* 1 ceapa
* 1 bucata de telina
* 1 ardei gras rosu
* 1 cana suc de rosii
* verdeata: marar,patrunjel,leustean
* sare
* cimbru
* 500 ml bors

Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si piper. Apoi se incorporeaza si orezul.



Cu mainile umede se formeza perisarele pe care le punem la fiert in apa clocotita.

Eu prefer sa le dau un clocot mai intai pentru ca nu-mi plac zdrentele ce se formeaza de la spuma.

Cand perisoarele au fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic sau date pe razatoare.

Se lasa sa fiarba bine,la foc potrivit.

Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil, potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot.

Se serveste calda cu smantana.

Share This Post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu