Supa de rosii cu perisoare

luni, 30 ianuarie 2012

O supa de rosii ce copiii mei o adora. Pe timpul verii o fac si simpla, fara perisoare, doar cu orez sau fidea. Este tare buna si usor de facut.



* 1 cutie rosii decojite (400 g)
* 2 rosii proaspete decojite
* 1 morcov
* 1 ceapa
* 1 ardei gras
* 1 bucata telina
* patrunjel verde
* sare si piper

* Pentru perisoare:

* 1 piept de pui
* ~50 g orez
* 1 ou
* sare si piper

Pieptul de pui tocat se sareaza si se pipereaza. Se adauga oul, verdeata tocata si orezul. Cu o lingurita se ia din compozitie si se plonjeaza intr-un vas cu apa ( cca 2 llitri) care clocoteste

Se dau cateva clocote, se spumeaza, dupa care se adauga zarzavatul tocat marunt. Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga rosiile decojite si date prin blender. Se fierbe in continuare pana se inmoaie legumele si perisoarele sunt fierte. In timpul fierberii se mai adauga apa daca este necesar.

Se potriveste gustul de sare si piper, iar la sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt.


Share This Post

7 comentarii:

  1. Interesanta si reteta si oala :P !

    P.S. Te asteapta un premiu la mine pe blog ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place supa de rosii la nebunie, dar sotului ii plac perisoarele...Nu m-am gandit niciodata la aceasta combinatie, dar suna fooooarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. :((((((vreau oala:(((((
    :)))))
    ce misto-i! si supica la fel ;;)

    RăspundețiȘtergere
  5. spa asta e si preferata baiatului meu1 dar adoooor oala! de unde ai luat-o?

    RăspundețiȘtergere
  6. Adnia, cred ca e de la Decorix, daca nu ma insel. :)

    RăspundețiȘtergere