Aripioare de pui in sos de vin

joi, 2 decembrie 2010



* 12 aripioare
* 1 ceapa
* 1 ardei gras
* 1 cana suc de rosii
* 1 cana vin
* 1/2 capatana de usturoi
* patrunjel verde
* sare si piper


Ceapa si ardeiul tocate marunt se pun la calit in ulei de masline. Cand s-au inmuiat se adauga aripioarele curatate si spalate si se perpelesc pe toate partile. Se stinge totul cu sucul de rosii si se aduce la punctul de fierbere. Adaugam si vinul, putina apa daca mai este nevoie, cat sa se acopere carnea si acoperim cu capac. Potrivim gustul de sare si piper. Fierbem la foc mic pana scade sosul si carnea este fiarta si se desprinde de pe oase.

Cand este aproape gata adaugam usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cald cu mamaliguta.

Share This Post

2 comentarii: