Negresa cu branza de vaci

miercuri, 16 martie 2011

Robert ar fi vrut o placinta cu branza. Amira (si mama ei, bineinteles :)) ) ar fi vrut ceva cu ciocolata. Asa ca am cazut de comun acord sa combinam ciocolata si branza si astfel am realizat aceasta prajitura.

Aceasta reteta o dedic cu mare drag lui Matei, cel care a scris atat de frumos despre Dulciuri fel de fel. :)


250 g margarina ( se poate inlocui cu unt)
100 g zahar
200 g ciocolata amaruie + 2 linguri lapte
5 oua
200 g faina
1 praf de copt

300 g branza de vaci
100 g zahar
1 ou
1 lingurita coaja de portocale confiata

Margarina o topim partial la microunde, apoi o mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul (de preferat pudra) si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de margarina. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt.

Branza de vaci o mixam cu zaharul, oul si coaja de portocala, pana obtinem o crema fina si pufoasa.


Compozitia cu ciocolata o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi punem compozitia de branza, cate o lingura, din loc in loc. Cu lingura amestecam usor cele 2 compozitii


si dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Lasam la racit in tava, apoi portionam dupa dorinta.

Share This Post

28 de comentarii:

  1. Faina prajiturica ; si ce frumos a scris Matei!
    Bravo Mihu' meu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am venit si eu la o bucatica, ca e cu ciocolata :D Imi dai, ca zimbesc fumos :)

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari! aparte de asta as dori un sfat: crezi ca se poate combina blatul de la amandina cu crema de la tortul cu crema de ciocolata( cel cu mascarpone facut pt ziua sotului tau)? un salut, mihaela!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi, tie iti multumesc de doua ori. Asa doar pen' ca-mi esti draga! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Brandusa, cum as putea oare rezista unui asemenea zambet fermecator? :)) Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela, sigur ca se pot combina. Si inca foarte bine. Doar ca blatul de amandina necesita macar putina insiropare, fiind mai "uscat".

    RăspundețiȘtergere
  7. buna felicitari pentru tot ce faci te urmares de multa vreme ai niste retete superbe

    RăspundețiȘtergere
  8. Mama mia cum poate sa arate... apetisanta rau!!

    RăspundețiȘtergere
  9. m-ai dat gata!!! super bine merge cu un paharel de lapte caldut!!! te astept la mine pe blog pentru un premiu!!

    RăspundețiȘtergere
  10. EI , tu chiar nu incetezi sa ma uimesti ... chiar azi am facut o negresa , dar cea clasica ptr ca nu-s asa inventiva ca tine MICUTO , sa-mi dea prin prin BOSTAN , ca se poate si cu branzica ...
    Bv , bv , bv ... si nu-i BRASOV ...

    RăspundețiȘtergere
  11. excellent gâteau il est bien fondant mes compliments
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  12. cum te scap din ochi o clipa cum faci minunatii ! ce simplu si bun trebuie sa fi iesit!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vanilla, multumesc.
    Voi trece sa iau premiu si sa-l adaug la colectie. :) :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Diana, vezi ce bun e un micut pe langa casa omului? :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Fimere, merci. Merci beaucoup. :*

    RăspundețiȘtergere
  16. Pansy, draga mea... multumesc. As promite ca nu se va mai repeta, dar mi-e ca n-am sa ma pot tine de cuvant. :)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim, multumesc. Sper sa ramai mereu pe aproape. ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. AM PROBAT RETETA WEEKENDUL ASTA,MIHA!A IESIT SUPER!ASA CA INCERCATI CA SUCCESUL E GARANTAT!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Adela de incredere si recomandare!
    Ma bucur tare mult ca ti-a placut! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  20. THANKS Adela trust and recommendation! i enjoy very much as you like! kisses!

    RăspundețiȘtergere