Pui cu sos de usturoi

joi, 28 octombrie 2010


 * 1 piept de pui
* 1 capatana mica de usturoi
* 50 g unt
* 1 lingura faina
* 1 cana lapte
* 3-4 linguri smantana
* sare si piper
* rozmarin


Pieptul de pui taiat cubulete, se perpeleste la foc mic, intr-o tigaie cu putin ulei de masline, in care am presarat putin praf de rozmarin. Cand este gata se scoate pe un prosop absorbant.

Untul il topim intr-un vas, la foc mic. Adugam faina si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Desfacem cu laptele turnat putin cate putin. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Adaugam usturoiul pisat cu un praf de sare, apoi punem smantana, atat cat sa obtinem onsistenta dorita. Omogenizam, punem cubuletele de carne si mai dam cateva clocote.

Se serveste cald cu mamaliguta.

Share This Post

2 comentarii:

  1. Am incercat si eu in seara asta.Intr-adevar,este delicios.Sigur voi mai face.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere