Placinta cu branza de vaci (2)

miercuri, 3 noiembrie 2010



 * Pentru aluat:

* 2 oua
* 80 g zahar
* 1 lingurita miere
* 100 g unt
* 150 ml lapte
* 10 g drojdie uscata
* 500 g faina
* esenta de vanilie


Facem o maia din ~100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Ouale se bat usor su zaharul, untul topit, restul de lapte si esenta de vanilie. Punem restul de faina intr-un castron sau in cuva masinii de paine, facem o gaura in mijloc si turnam maiaua si amestecul cu oua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

* Pentru umplutura:

* ~500 g branza de vaci
* 100 g zahar
* esenta de rom
* 2 oua
* 1 lingura amidon

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu zaharul, esenta, ouale si amidonul. Daca e prea uscata compozitia se mai adauga un ou, daca e prea moale 1 lingura de amidon.

* Pentru uns:

* 1 galbenus
* lapte

Aluatul il impartim in bilute, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila se aplatizeaza si se intinde foaie subtire. Ungem cu un strat de branza, apoi rulam. Sulul obtinut il rulam apoi sub forma de melc/spirala. Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora.


Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Share This Post

5 comentarii: