Tort cu crema de mascarpone

marți, 13 octombrie 2009



# Pentru blat avem nevoie de:

# 6 oua
# 200 g zahar
# 230 g faina
# 1/2 lingurita parf de copt
# 40 g Nesquik

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul.



Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun pe un gratar la racit.

# Pentru crema avem nevoie de:

# 2 galbenusuri
# 50 ml lapte
# 50 g ciocolata alba
# 100 g zahar
# 5 g gelatina
# 250 g mascarpone
# 250 ml frisca lichida

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).



Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina.



Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.



# Pentru decor avem nevoie de:

# 100 ml frisca lichida
# 1 plic zahar vanilat

Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.

Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat.



Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.

Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.

Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :))

Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate



pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat.





Pudram cu zahar si cacao.



Share This Post

30 de comentarii:

  1. Miha, super bine arata ! Si tocmai le-am zis aseara baietilor ca nu le mai fac nimic dulce , ca ne-am ingrasat. :)) Daca vede al meu tortul asta sigur vrea si el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Narnia, eu zic sa faci un compromis! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata exccelent! Felia face-to-face m-a dat gata!

    RăspundețiȘtergere
  4. tocmai vroiam sa spun ca ti s-a intamplat ceva, nu e ciocolata???? dar am vazut si un pic de nesquik...:))

    arata foarte bine si cred ca e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hello from Nouméa
    Hummm your cake looks delicious

    RăspundețiȘtergere
  6. Miha, nu-ti spun, tocmai m-am intors de la Kaufland cu 2 cutii de mascarpone cumparate in ideea ca "oi gasi eu vreo reteta pe net". Vin acasa, intru pe blogul tau si dau peste tortul asta :)) Arata minunat, ce sa mai zic... Multumesc ca m-ai scapat de sarcina de a umbla bezmetica pe google dupa retete...

    RăspundețiȘtergere
  7. m-ai omorit definitiv,arata super tortuletul asta!mai ai?

    RăspundețiȘtergere
  8. Livia, multumesc! La cat a fost de bun merita o privire ochi in ochi! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ellis, pai se putea sa nu fie macar un pic? :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Raluca, ma bucur ca din nou am fost scaparea ta! :)))

    Sa ai spor! Abia astept sa vad rezultatul! ;)

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Alison, multumesc! Nu muri, te rog! :))) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata delicios tortul tau! Cred ca la fel a fost si gustul.

    RăspundețiȘtergere
  13. DA,SA STI CA ARATA FFF DELICIOS ....SPER CA INR-O ZI SA MA APUC SI EU DE PRAJITURI :) SI TORTURI SI SA INCERC SI RETETA ACEASA ,,,,PA

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc tare mult draga Anca pentru aprecieri!

    Iti tin pumnii pentru atunci cand vei incepe!

    RăspundețiȘtergere
  15. ce elegant arata!
    si ce bun trebuie sa fie!
    mmmmmmmmmm!!!
    :P

    RăspundețiȘtergere
  16. Hallo Miha,

    tare reusitä Torta ta.Are asemänare un pic la Gust usor cu un Tiramisu.
    Foarte fein designt. Compliment

    salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  17. Miho cu tortuo asta m-ai zapacit complet...arata super bine

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Jacob! Esti dragut, ca de obicei!

    Da, e o varianta asemanatoare cu Tiramisu, doar ca am facut-o sa poata papa putin :D si piticii.

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Monica! Nu-i asa ca-l faci si tu? :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Am venit sa ma laaaud! Am facut acest delicios tort, care din pacate nu a rezistat decat o zi. E un tort usor si crema e super.
    Familionul multumeste de reteta!
    Te pup mult!

    RăspundețiȘtergere
  21. Wauuu Gabiii...ce ma bucur ca l-ai facut si ca va place! sa va fie de bine!

    Pupici cu lipici!

    RăspundețiȘtergere
  22. Am votat azi Tortul asta la Reteta bucataras. Este mult prea apetisant.:)))

    RăspundețiȘtergere
  23. Felicitari pentru premiu miha.
    Pupicuri, Sanda

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc tare mult Sanda! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  25. din tot sufletul iti doresc o primavara plina de soare si impliniri.felicitari pentru premiul de pe bucataras!

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc Sarah!
    O primavara frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  27. FOARTE FRUMOS!! FELICITARI !!!!

    RăspundețiȘtergere