Chocolate Cheesecake

luni, 18 octombrie 2010




* Pentru blat:

* 150 g cerelale cu ciocolata
* 200 g biscuiti
* ~100 g unt


Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata


si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de biscuit, pana compozitia se transforma in firimituri.

Turnam compozitia intr-i forma cu inel detasabil si cu podul palmei sau cu fundul unui pahara tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

* Pentru umplutura:

* 600 g branza de vaci
* 200 g ciocolata amaruie
* 100 g zahar
* 3 oua
* 50 ml frisca lichida
* esenta de vanilie

* Pentru glazura:

* 100 g ciocolata cu lapte
* 50 ml frisca lichida

Branza o mixam impreuna cu frisca lichida si zaharul, pana devine ca o crema fina. daca branza este prea uscata se mai adauga putina frisca lichida. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La safrsit adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuit.

Dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Prajitura se va umfla si vor aparea cateva crapaturi la suprafata. In timp ce se raceste se va lasa, nu va mai fi asa umflat, dar asta nu este o problema. Se inchide focul cuptorului si se lasa pana la racirea completa.

Se toarna deasupra ciocolata de lapte topita impreuna cu frisca lichida si se da la frigider pentru cateva ore.

Inainte de servire se orneaza cu frisca. Se poate servi cu o portie generoasa de inghetata, cu fructe de padure sau doar cu frisca.

Share This Post

6 comentarii: