Paine in vasul roman

joi, 20 mai 2010



* 350 g faina 650
* 100 g faina graham
* 2 linguri ulei de masline
* 270 ml apa
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 10 g drojdie uscata

Toate ingredientele se pun in cuva masinii de paine, mai intai lichidele, apoi faina amestecata cu sare, zahar si drojdie. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa infainata, intr-o foaie groasa de 1-2 cm, de lungimea vasului in care vom coace painea. Se ruleaza, apoi se aseaza in vasul presarat cu faina. Cu o foarfeca de bucatarie se fac crestaturi pe suprafata aluatului si se lasa din nou la crescut.



Se da cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste.

Sursa

Share This Post

2 comentarii:

  1. Uite ca am mai aflat ceva, nu stiam ca la vasul de lut i-i zice vasul roman.
    Arata foarte bine painica.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere