Floricele cu mac

vineri, 3 septembrie 2010


* Pentru aluat:

* 10 g drojdie uscata
* 30 ml ulei
* 300 ml lapte
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 500 g faina



Se prepara un aluat omogen si nelipicios.

Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte si se framanta un aluat omogen. In timpul framantarii se adauga si uleiul cate putin. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare+dospire.

* In plus:

* ~50 g mac
* 1 galbenus

Aluatul se imparte in bucati aproximativ egale, de cca 50 g fiecare si se modeleaza sub forma de biluta.


Fiecare biluta se aplatizeaza si se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte, apoi se pune cu partea unsa in mac.


Cu o rigla, cu un card sau pur si simplu cu un cutit bine ascutit se face pe mijloc o taietura in forma de stea.


Se intoarce invers, cu partea unsa cu mac pe  masa, apoi se trag colturile catre exterior.


Fiecare floricica astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa cateva minute la dospit, dupa care se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Sursa de inspiratie. Nuuu...nu stiu rusa, dar stiu sa ma uit la poze. :))

Share This Post

4 comentarii:

  1. Miha imi place cum ai facut steluta, ce idee faina!! super-smecherie!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, si mie mi-a placut tare mult ideea atunci cand am vazut-o. :)

    RăspundețiȘtergere