Tort aniversar - 3 ani de blog

luni, 16 ianuarie 2012

Pana acum n-am aniversat blogul nici intr-un an. Dar pentru ca azi implineste deja 3 ani...merita sarbatorit cum se cuvine. :))

Nu sunt o maestra a cuvintelor, nu stiu cum as putea descrie mai bine acesti ani in care am impartasit cu voi experiente noi in bucatarie, retete fel de fel... si daaa... dulciuri fel de fel... :))  Multumesc tuturor de cuvintele frumoase, de incurajari si sustinere, multumesc ca ma vizitati si mai ales ca reveniti...

Pentru voi, cu drag... un tort cu ciocolata, in combinatie cu o crema ganache de ciocolata alba si crema de branza cu scortisoara.



 Pentru blat:

150 g ciocolata cu lapte
100 g unt
100 g zahar
4 oua
1 praf de copt
140 g faina
2 linguri cacao
pudra de portocale

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema ganache de ciocolata alba:

200 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pentru caramel:

100 g zahar
40 g unt
75 ml frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.


Pentru crema de branza:


200 g crema de branza
50 g unt moale
100 g zahar pudra
1 zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara

Se bate cu mixerul crema de branza cu untul moale, pana cand crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si se mai bate putin, pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste.

Pentru crema de ciocolata:

50 g ciocolata amaruie
30 ml smantana pentru frisca
1 lingura unt


Se topeste ciocolata, untul si smantana pentru frisca, amestecand continuu, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Pentru ornat:

150 ml smantana pentru frisca
2 pliculete zahar vanilat

150 g ciocolata amaruie (rece, tinuta cateva minute la congelator)
bilute de ciocolata alba si neagra

Blatul copt si racit se taie in 3 parti.

Punem primul blat pe platou. Turnam jumatate din crema de ciocolata alba, apoi punem caramelul si acoperim cu cealalta jumatate de crema. Punem al 2-lea blat, jumatate din cantitatea de crema de branza, crema de ciocolata neagra si restul de crema de branza. Acoperim cu ultima parte de blat.


Batem smantana pentru frsica impreuna cu cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine pufoasa. Daca e nevoie se adauga un intaritor de frisca.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca si dam la frigider pana pregatim ciocolata.

Ciocolata se rade cu un cutit zimtat, apoi se amesteca cu bilutele de ciocolata.



Imbracam tortul cu ciocolata rasa si dam la frigider pana in momentul servirii.



Share This Post

92 de comentarii:

  1. La multi ani!Sa fii sanatoasa si sa ne bucuri in continuare cu bunatatile tale!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. un adevarat tort aniversar ! felicitari pentru 3 ani de blog ! Ma bucur sa te vizitez si de fiecare data sa ma minunez de deliciile care le faci si le prezinti cu atata maiestrie !

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani! Iti multumim ca imparti cu noi toate retetele acestea fantastice! Te imbrsatisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani blogului tau si la cat mai multe poze si retete faine.
    Super bun tortul.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani blogului, sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate!
    Tortul este apetisant, ca tot ce gatesti tu aici. Bilutele de cioco alba se gasesc in comert? Te pupic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Au trecut 3 ani deja? Eu iti doresc la cat mai multi si mai inspirati pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Dana! Ma bucur ca ma vizitezi si sper sa o mai faci si de acum incolo. Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Micule! Draguta ca de obicei! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Maria! Pup!

    Bilutele sunt un amestec de bilute de ciocolata alba si neagra. Am gasit de cumparat in Lidl.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da Minoki, deja is 3 ani. 3 ani pe care abia i-am simtit cum au trecut. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. La cat mai multi ani si la cat mai multa inspiratie in bucatarie! :*
    Super tort aniversar! :*

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani si la cit mai multe retete !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani! Viata lunga si plina de satisfactii in aceasta lume minunata a blogerilor. Suntem convinsi ca si de acum inainte vom avea ca inspiratie blogul si retetele tale.

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani dulci si plini de inspiratie!!!
    Tortul este mortal!. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. multi ani cu retete frumoase!o imbratisez pe creatoarea blogului cu drag!:)

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi ani !!!!! superb tortul!!!! te pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari pentru tot ce faci si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  18. La Multi Ani!!! si tot inainte cu retete minunate!

    RăspundețiȘtergere
  19. La Multi ani si la cat mai multe retete delicioase!

    Cu drag,
    Georgiana si Iolanda

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani! Un tort minunat, ca tot ceea ce faci tu. Sa ne incanti inca multi ani cu... dulciuri fel de fel. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. La multi ani si la cat mai multe retete frumoase! Tortul arata f bine, iar ingredientele sunt de vis: ciocolata, caramel, branza!!! Combinatia e ideala, numai buna pentru a incununa 3 ani de retete superbe!

    RăspundețiȘtergere
  22. La cat mai multi ani de blog si la cat mai multe retete extraordinare ca si pana acum! Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. La multi ani! Iti doresc multa sanatate si putere de munca sa ne mai rasfeti cu preparatele tale delicioase!
    PS Tortul este minunat!

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani , Miha! Felicitari ptr tot ce faci .
    Astept mail-urile cu postarile tale si peste ... 33 de ani .
    Te imbratiseaza ,
    Diana .

    RăspundețiȘtergere
  25. La multi,multi ani !
    Felicitari pentru blog si delicioasele retete, care in tot acest timp ne-au incantat simturile !
    Tortul aniversar este inca o ispita marca "Dulciuri fel de fel"

    Emilia Stanescu

    RăspundețiȘtergere
  26. LA MULTI ANI!.super usor ca de gustos nu mai zic.bun rau.ms

    RăspundețiȘtergere
  27. La multi ani! ai facut un tort pe masura anisorilor

    RăspundețiȘtergere
  28. "La multi ani".Asta-i tort pentru ciocolatosi,asa ca mine.Te pup numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  29. felicitari din toata inima pentru aceasta aniversare si din partea mea, o ¨hoata¨care ti a copiat majoritatea retetelor intr o carpeta personala in laptopul meu si... can dnu voi mai avea bani a platesc internetul voi avea mica mea ¨revista¨de minunatii - eu sunt pasionata de retete, fie doar a le vedea.
    si cu tortul acesta m ai dat gata incat te rog frumos draga mihaela mai da ne mama draga un respiro...
    la multi ani si la mai mare cu acest blog.

    aurelia

    RăspundețiȘtergere
  30. La muuuuuulti ani!!! Îți doresc sa ai la fel de mult succes,cu blogul si in anii care vin si multă sănătate,pentru tine,sa poți sa ne încânti in continuare,cu rețete atât de delicioase!!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. La cat mai multe realizari in plan culinar! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  32. superb arata si daca e ciocolatos si mai bine ...trebuie incercat neaparat La muuuuuuuuuuulti multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  33. Felicitari pt aniversare si pt talentul tau! Continua tot asa! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  34. La muuulti ani Miha draga!! Si cat mai multi de acum incolo sa ne incanti cu cea ce faci! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  35. Mor de pofta aici!!! Arata absolut minunat!!!
    Miha, tie si blogului tau, impreuna, va doresc sanatate si viata lunga caci stiu ca-n rest toate ingredientele-s asigurate!:)
    La multi, multi ani deliciosi!:D

    RăspundețiȘtergere
  36. La multi ani!!!Felictari pentru retetele minunate, si pap cu mare placere o felie din minunatul tort!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  37. La multi ani cu blogul !!! Suuper tort !!! :) Excelent gust !

    RăspundețiȘtergere
  38. La multi ani si mult succes in continuarie

    RăspundețiȘtergere
  39. La multi ani! la cat mai multe retete delicioase si inspirate si la cat mai multe satisfactii :)

    RăspundețiȘtergere
  40. Apropo, te-am vazut in Good Food :) felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  41. La multi ani inspirati si de acum inainte, cu mult spor si bucurii! Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  42. La multi ani! Sa ai multe retete inspirate si delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  43. La multi ani pentru 3 ani de blog!Sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate!Minunat tortul:) Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  44. La multi ani!
    Te felicit pentru tot! Multi ani cu spor inainte!

    RăspundețiȘtergere
  45. La cat mai multi ani plini de retete minunate !!!!

    RăspundețiȘtergere
  46. Multumesc Alina! Sper sa ma mai tina puterile. :)))

    RăspundețiȘtergere
  47. Antonina, draga mea...multumesc frumos! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  48. Multumesc cuscra draga! Sa traiesti! :)) Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  49. Dan si Ionela, va multumesc frumos de gandurile bune. Toate cele bune si voua!

    RăspundețiȘtergere
  50. Alison, imbratisari cu drag si de la mine pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  51. Georgiana si Iolanda, va multumesc! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  52. Multumesc Sara! Sa dea Dumnezeu asa sa fie! Pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  53. Multumesc Poliana. A fost un tort foarte bun si apreciat de cei ce l-au mancat. Acum l-am facut a 2-a oara. Prima data n-am apucat sa fac poze. :))

    RăspundețiȘtergere
  54. Diana, draga mea... eheeee... peste 33 de ani o sa am de crescut nepoti, nu mai am timp de blog. :))))

    Pup fata draga...si multumesc. :*

    RăspundețiȘtergere
  55. Multumesc Emilia. Sper sa va mai incant si de acum incolo. :)

    RăspundețiȘtergere
  56. Multumesc Speranta! :* Ma bucur mult ca-ti place!

    RăspundețiȘtergere
  57. Multumesc Dia-Mar! :* Se pare ca suntem de aceeasi parte a baricadei. :)))

    RăspundețiȘtergere
  58. Multumesc Aurelia! Nu pot decat sa ma bucur ca-ti place blogul si ca ai salvat din retetele de pe aici. Cat ai bani sa platesti netul sper sa mai revii pe la mine. :)))

    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  59. Multumesc Claudia. :* Asta imi doresc si eu in acest moment, sanatate sa-mi dea Dumnezeu, ca inspiratia poate vine dupa aceea. :)))

    RăspundețiȘtergere
  60. Multumesc de incurajari Alinuta! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  61. Multumesc Ilda draga mea! Sper sa ramai in continuare fanul meu numarul 1. :))) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  62. Multumesc Licuta. :* Acum imi dau seama ca n-am descarcat pozele cu sectiunea. Ufff...la treaba cu mine. :)))

    RăspundețiȘtergere
  63. Multumesc Mirela! :* Ma bucur ca-ti place!

    RăspundețiȘtergere
  64. Multumesc Mihaela! :* Asa sa fie! ;)

    RăspundețiȘtergere
  65. Multumesc Gabi. :* Asemenea si tie!

    RăspundețiȘtergere
  66. La cît mai multi ani de blogareala si la cît mai multe retete si iamgini superbe! Asa cum ne-ai obisnuit!
    Arata excelent tortul aniversar!

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  67. la multi ani blogului si sa ne incanti in continuare cu cit mai multe retete minunate,iar tortul arata superb si cu siguranta si foarte gustos

    RăspundețiȘtergere
  68. Acum am ajuns si eu. Cam tarzior, dar tot vreau sa-i urez blogului tau ani multi de acum incolo. Si tie timp ca sa-l poti creste mare :)

    RăspundețiȘtergere
  69. Brandusa, pentru o urare de bine niciodata nu e prea tarziu. :)) Multumesc frumos draga mea! :*

    RăspundețiȘtergere