Prajitura desteapta cu branza

luni, 19 iulie 2010



* 3 oua
* 150 g zahar
* 250 ml frisca lichida
* 50 g smantana
* 50 g unt
* 140 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g branza
* esenta de vanilie

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adaugauntul topit si racit, frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Separat mixam branza de vaci cu restul de zahar, esenta de vanilie si 1 ou. In functie de cat e de uscata branza se mai poate adauga un ou, dar trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie prea moale.

Turnam intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) foarte bine uns cu unt compozitia cu faina, apoi chiar in mijloc compozitia cu branza. Nivelam si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor.


Cand s-a racit foarte bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Sursa

Share This Post

6 comentarii:

  1. Una tarta de queso estupenda. Se ve deliciosa. Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Am o cutie de ricotta pe care o tot imping incolo-incoace prin frigider si uite ca i-am gasit folos. Chiar azi am sa incerc reteta. Merci fain.

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfirsit o reteta pentru o portie mai mica. Mersi mult, se trece pe lista. Te invit la o felie de tort de zmeura. O seara placuta! Cami

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Miha. Ai la mine pe blog un premiu, Sunshine award. Asta ca sa-ti arat cat de mult apreciez ce faci tu pe aici. Daca ai timp si chef, treci sa-l iei. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte gustoasa si arata foarte bine!pup!

    RăspundețiȘtergere