Tort cu capsuni si crema de iaurt

sâmbătă, 19 mai 2012

Sa tot fie o saptamana de cand am petrecut alaturi de prieteni dragi, 1 an de cand s-a nascut minunea lor mica si draga. Si cum am fi putut merge la aceasta ocazie speciala fara tort? :))

Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.



100 g ciocolata alba
100 ml smantana pentru frisca
10 g gelatina
300 g iaurt gras
500 g capsuni
piscoturi pentru decor

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

Share This Post

21 de comentarii:

  1. Ce frumos e! Faci altu', da? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine tortuletul, mi-ai facut pofta ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. U-huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie de surpriza ptr o rupere de turta ... sa le traiasca minunea si tu sa-i faci si la majorat si la nunta si , si , si ...
    PS Se poate si ptr a 54 turta ??? (a mea :d)

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc frumos de aprecieri! Pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana, cu drag ...oricand. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeule... asa de bine arata ca imi vine sa musc din desktop. Yammy. Multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. MMMmmm,ce frumos este!!!!l-ai taiat???eu l-as fi pus in vitrina cu trofee!!!
    Pupici draga mea!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos este Miha! Toate dulciurile tale sunt admirabile. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. la multi ani ingerasului!
    ador capsunile in orice combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Poza ta a iesit ... deliciosa. Nu-mi ramine decit sa banuiesc ca si gustul a fost pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ms frumos ! O intrebare draga mea ... ma intreb , minunile alea de piscoturi cum le-ai fixat inainte de turnarea cremei ???

    RăspundețiȘtergere
  12. Diana, le-am pus de jur imprejurul cratitei, apoi am turnat crema.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si stau asa cumintele , singure ?:d sau ai umezit folia alimentara , sau piscoturile ???

    RăspundețiȘtergere
  14. Stau Diana, stau. :))

    Piscoturile nu le-am umezit, caci intentia mea a fost ca acestea sa ramana crocante, sa poata sustine crema. Nici folia n-am umezit-o, ea se lipeste bine de cratita si fara sa fie umezita.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa vezi ce repede prepar minunatia asta parfumata!:)
    Super !

    RăspundețiȘtergere
  16. Miha, in loc de smantana pt frisa se poate folosi frisca lichida? Se pastreaza cantitatile?

    RăspundețiȘtergere
  17. Desigur, pana la urma sunt (aproximativ) acelasi lucru. Smantana pentru frisca este naturala, iar frisca lichida e vegetala. Cel putin asa le spun si le deosebesc eu. :)

    RăspundețiȘtergere