Galuste de cartofi in sos picant

luni, 22 noiembrie 2010



* 4 cartofi medii
* 50 g unt
* 50 g telemea
* 1 ou
* 2 linguri faina
* sare si piper

* Pentru sos:

* 1 cana suc de rosii
* 1 ceapa mica
* 3 catei usturoi
* sare si piper
* oregano
* 100 g cascaval pentru tavalit galustele
* patrunjel verde pentru servit


Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se amesteca si se toarna peste ele sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se omogenizeaza.

Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta. Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava.

Se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.

Share This Post

Un comentariu: