Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate

sâmbătă, 30 octombrie 2010


* Pentru blat:

* 2 oua
* 150 g zahar
* 100 ml ulei
* 200 ml lapte
* 250 g faina
* 3 linguri gem de prune
* 3 linguri cacao
* 1 praf de copt
* 50 g nuci rupte bucati mari


Se mixeaza bine ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si mixam pana compozitia devine ca o crema. Punem si gemul si omogenizam. Turnam laptele si amestecam usor. In continuare, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la sfarsit nuca rupta bucati mari cu mana.

Compozitia se pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 30-25 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

* Pentru glazura:

* 150 g ciocolata alba
* ~50 ml lapte

Ciocolata o topim la foc mic ( sau la microunde) impreuna cu laptele. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putin lapte. Trebuie sa aiba consistenta smantanii. Se da deoparte si se lasa la racit.

* Pentru decor:

* 50 g zahar
* 50 g nuci

Pentru decor topim zaharul intr-o craticioara. Cand a devenit lichid (atentie sa nu se arda) se adauga nucile rupte bucati mari si se omogenizeaza. Nucile caramelizate le punem pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca. Rupem bucati cu mana si le punem in blender si le mixam cat de fine ne plac.


Peste blatul racit turnam glazura racita, dar nu intarita. Nivelam, presaram cu nuci caramelizate si dam la frigider 1 ora, dupa care se portioneaza.

Share This Post

2 comentarii: