Gogosi din aluat oparit

luni, 19 aprilie 2010

by Natalia




* 125 ml apa
* 125 ml lapte
* 50 g unt
* 1 lingura zahar
* 3 oua
* esenta de vanilie
* 150 g faina

Apa, laptele si untul se pun la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa se dezlipeasca de pe peretii vasului.

Se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de vanilie si ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Se cate o lingurita din aluat si se pune in uleiul foarte bine incins. Se prajesc la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se pudreaza cu zahar.



Share This Post

5 comentarii:

  1. Miho, vezi ca astazi vin la vizita saptmanala! Ai grija sa-mi pastrezi si mie o gogosica . Chiar mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase au iesit,salivez de dimineata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm, pufoase si umede in interior, o bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna urmaresc blogul tau de ceva vreme te-ar interesa un link exchange cu blogul meu http://blog-feminin.blogspot.com/?
    super tare blogul tau o gramada de retete interesante

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Dulcik!

    Trimite-mi link-ul. :)

    RăspundețiȘtergere