Inghetata cu caramel

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Inghetata cu caramel

* 3 galbenusuri
* 200 g zahar
* 150 g mascarpone
* 350 ml lapte
* 50 g unt
* 50 ml + 250 ml frisca lichida


100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand mereu se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

In compozitia de galbenusuri racita se adauga sosul caramelul, branza mascarpone, apoi frisca batuta.


Se incorporeaza usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Se da vasul la congelator pentru cateva ore.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Mihaa... inghetata cu caramel e preferata meaaaa...vreau si eeuuuuu... Of Doamne ca numai bunatati faci...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place foarte mult. Si daca e in combinatie cu cea de ciocolata e irezistibila. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. caramelul of ......... ce bun
    si reteta este simpluta
    pupik

    RăspundețiȘtergere
  4. Este buuuna buna buna. :)))
    Pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Miha poti sa imi descrii te rog procesul prin care crema de galbenusuri se DESFACE cu lapte??..

    RăspundețiȘtergere
  6. Felis, galbenusurile le freci cu zahar, pana devin ca o crema, se intaresc si se albesc. Apoi torni laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu devina omleta. :))) Compozitia va deveni lichida, de asta am spus ca "se desface". O pui pe foc si amesteci incontinuu pana compozitia devine ca o budinca. Operatiunea se poate face si pe baie de aburi, dar direct pe foc se face mai repede.

    RăspundețiȘtergere