Prajitura cu lapte si biscuiti

vineri, 15 aprilie 2011

Dupa indelungi cautari am reusit "sa pun mana" :)) pe o cutie de lapte condensat. Eram atat de bucuroasa incat o purtam ca pe un trofeu de pret. :)) Fiind atat de valoroasa am vrut sa fac o reteta de prajitura in care sa se simta gustul intens de lapte. Astfel ca am optat pentru aceasta, inspirata fiind de Natalia.

Este o prajitura din categoria "usor de preparat". 


400 g lapte condensat
350 ml lapte evaporat
100 ml lapte
sucul de la 1 lamaie
~250 g biscuiti de buna calitate



Daca nu aveti sau nu gasiti lapte evaporat puteti inlocui cu frisca lichida.

Intr-un castron se amesteca toate cele 3 feluri de lapte. Se toarna apoi sucul de lamaie amestecand continuu. In timp ce amestecati veti vedea ca va incepe sa se ingroase, dar consistenta va fi lichida.

Intr-un vas de sticla/ceramica  punem un strat de biscuiti, apoi un strat de crema.


Alternam straturile de biscuiti si crema pana se termina. Ultimul strat va fi cel de crema.

Se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu cacao din belsug.


Noi am fost atat de nerabdatori incat am fost nevoita sa o tai mult mai repede decat ar fi trebuit si a iesit cam pleostita, :)) fara straturi distincte, asa cum e cea a Nataliei, dar gustul este exceptional.

Share This Post

34 de comentarii:

  1. O chicat cana :)))))))
    Faina si-s prima si pap tot !

    RăspundețiȘtergere
  2. O chicat, n-o chicat mie-mi plac!:x
    Am ce am cu canile femeii :D stie ea! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. E intr-adevar o prajitura deosebita la gust, poate laptele condensat, care e asa o raritate, o face sa fie atit de buna! :D
    Cana o chicat de ciuda ca nu poate minca prajituri :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. buna, miha!
    vreau neaparat sa incerc prajitura asta...insa am rugamintea de a-mi alunga un gand dubios: nu se taie/nu se branzeste laptele in combinatie cu sucul de lamaie?! daca-mi dai tu asigurari ca nu, eu merg pana-n panzele albe, tot ce am incercat de la tine a primit laude peste laude, am incredere!
    multumesc anticipat pentru raspuns!
    pupicei! (ilda76)

    RăspundețiȘtergere
  5. asta e pe gustul meu si o sa o incerc negresit!un salut, mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ilda, incearca prajitura cu incredere, nu se taie. Procesul este "la rece" si nu se intampla nimic rau. Doar se ingroasa putin crema. ;)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela, ma bucur ca-ti place! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai fetelor...ati fost de coma cu "chicatul" vostru. :)) Data viitoare o sprijin mai bine sa nu mai...chice. :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Super, trebuie sa o incerc si eu :)
    Eu imi prepar singura laptele condensat, este extrem de simplu de facut iar gustul mi se pare mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Te aşteaptă un premiu la mine pe blog...îl meriţi!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Prajitura se poate face si cu lapte condensat preparat acasa?multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  12. Oana, eu acasa am incercat doar varianta rapida, cu lapte praf. Si...e bun, dar nu ca asta cumparat.
    Desigur, ca pana la urma e chestie doar de gust. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Alina pentru premiu, voi trece sa-l iau. :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Raluca, se poate face si cu lapte condensat preparat acasa, desigur. Doar sa fie indulcit.

    RăspundețiȘtergere
  15. bravo mihaela - felicitari si multumiri pentru prajitura asta deliciu - ca eu mor dupe lapte condensat - am intrat si pe alfinuta dar am renuntat imediat, ca are si ea multe atractii dar.. nu te lasa sa copiezi reteta, sau am eu un obicei prost - ca de ex. de la tine am copiat tot - cand nu mi voi mai permite internet am arhiva pregatita - la revedere si da ne - mura in gura - un meniu de Pasti - la revedere vrednico si frumoaso si Paste fericit, sanatate.
    Aurelia

    RăspundețiȘtergere
  16. Miha, eu fac colectie de cani...nu vrei sa mi-o dai pe cea care a chicat impreuna cu o bucata de praji?
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. buna, intru si eu printre voi si spun ca urmaresc mereu retele taleMiha, dar n-am zis nic pn acum...sa stii ca blogul tau de retete e preferatul meu, iar prajitura asta cred k e exceptionala, am sa o incerc si eu, insa am dubii, sunt incepatoare in ale bucatariei si nu stiam ca exista lapte condensat si evaporat, unde se gasesc astea?in orice supermarketuri?chiar e interesant, u de unde le-ai luat...daca e ok sa imi spui, k sa nu faci reclama...:D
    ms mult

    RăspundețiȘtergere
  18. Miha ..hai la o briosa. Vino in MediaGalaxy din Felicia, maine intre 14-18...vezi si un cuptor misto de la Electrolux...briosele is din partea casei...:P

    RăspundețiȘtergere
  19. Alina, sa vad cum ma descurc cu programul de pranz al copiilor. Sper sa pot ajunge, mi-ar face mare placere sa ne cunoastem. Pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim, multumesc. Si ma bucur ca ti-ai facut curaj :)) sa scrii.
    Laptele evaporat il cumpar de la Plus, iar cel condensat mi l-a adus cineva din Republica Moldova.
    In cazul in care locuiesti in Bucuresti, am inteles ca poti gasi lapte condensat la magazinele arabesti.

    RăspundețiȘtergere
  21. Maria, draga imi esti de nu mai pot...dar cana nu ti-o dau. :)) Iti dau 2 portii de prajitura. Vrei? :)))

    RăspundețiȘtergere
  22. Aurelia, multumesc. Paste fericit si voua. :*
    Zilele astea promit sa vin cu o schita de meniu, poate asa ma hotarasc si eu ce voi pune pe masa festiva. :)))

    RăspundețiȘtergere
  23. Vai cum arata Miha...cred ca e ceva de vis!!! Ce marca de biscuiti ai folosit?

    RăspundețiȘtergere
  24. iaca o reteta ce-mi place.iarasi ! de lapte evaporat n-am auzit,dar parca ar fi lapte condensat fara zahar.am gasit o reteta foarte buna de lapte condensat si de dulce de leche .iese ca cel ambalat,dar are un secret.acum m-am uitat mai bine pe pozele tale si am vazut ca laptele condensat,una din traduceri e lapte evaporat.ceea ce imi confirma ideea.pupu-te.poate maine execut operatiunea lapte evaporat.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pai mai intrebi, cum sa nu vreau.Pupici si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna Miha,

    Tocmai am facut prajitura si am bagat-o la frigider.
    Problema este ca mi-a iesit crema foarte subtire si biscuitii se ridicau deasupra; si nu am avut decat 3 straturi de biscuiti dintr-un pachet de 300gr. Crezi ca o sa se ingroase? Am respectat cantitatile intocmai...

    Izabela

    RăspundețiȘtergere
  27. Da, crema este subtire, dar este absorbita de biscuiti. Cu siguranta va iesi foarte buna. ;) Sper sa-ti placa!

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna seara Miha,

    Nu mi-a iesit prajitura de data asta. Cred ca biscuitii au fost de vina pentru ca nu au absorbit crema cu toate ca am cumparat din cei mai scumpi si tot pluteau de dimineata cand am scos-o din frigider. O sa incerc din nou cu alti biscuiti. Oricum am gustat putin si stiu ca o sa aiba un gust nemaipomenit.

    Izabela

    RăspundețiȘtergere
  29. Izabela, biscuitii de tip fainos se preteaza cel mai bine la aceasta reteta. Tu de care ai folosit?

    RăspundețiȘtergere