Pui la punga cu sos de tarhon

joi, 20 mai 2010



* carne de pui ( 2 copanele, 2 aripioare si 1 bucata piept)
* sare si piper
* curry
* boia de ardei
* oregano
* rozmarin

* Pentru sos:

* 50 g unt
* 1 lingura faina
* 200 g smantana
* 200 ml lapte
* 1 lingura tarhon uscat
* 1 lingura otet
* sare si piper

In punga pentru friptura punem toate condimentele,



apoi bucatile de carne spalate si uscate. Legam bine punga, apoi o scuturam energic, astfel incat toate bucatile de carne sa se acopere uniform.



Punem intr-o tava si dam la cuptor pentru cca 1 ora. In ultimele 10 minute, rupem punga (atentie la aburi!) si dam din nou la cuptor, sa se rumeneasca.

Sosul de tarhon:

Tarhonul il oparim in lapte, va avea un gust mai bun si isi va intensifica aroma.

Topim untul, apoi adaugam faina si amestecam enrgic, sa nu se formeze cocoloase. "Desfacem" cu laptele cu tarhon, pus cate putin si amestecand continuu. Se fierbe pana incepe sa se ingroase. Adaugam smantana, potrivim gustul de sare si piper, iar la sfarsit adaugam si otetul. Mai dam 2-3 clocote, dupa care il turnam peste carnea pastrata la cald.

Share This Post

Un comentariu: