Tocanita de pui in paine

joi, 28 aprilie 2011

Mi-a placut foarte mult ideea Laurei si am vrut neaparat sa incerc sa o fac si eu. Doar ca am adaptat gusturilor si preferintelor noastre. Este un deliciu, una din cele mai bune retete culinare din acest blog. Va veti convinge de asta, daca veti incerca si voi. ;)


Pentru aluat:

150 ml apa
5 g drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
~ 250-300 g faina

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute.

Sau puteti folosi masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Pentru tocanita:

2 pulpe intregi de pui
piper boabe
ienibahar boabe
coriandru boabe
1 frunza de dafin

1 ceapa mare
1 cana suc de rosii
2 linguri ulei de masline
1 morcov
1/2 capatana usturoi
sare si piper
oregano

Pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte

Pulpele spalate si curatate se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o taiem bucatele.

Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat "stingem" cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam.Daca este nevoie punem si putina apa. Potrivim gustul de sare si piper si presaram si putin oregano. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Aluatul il rasturnam pe masa usor infainata si il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime.

Turnam tocanita intr-un vas termorezistent


si acoperim cu foaia de aluat. Decupam aluatul pe margini, la marimea si forma vasului. Din restul de aluat facem floricele sau orice alta forma dorim, pentru a da farmec mancarii noastre si copilasii sa se bucure de joaca in aluat.

Galbenusul il desfacem cu lapte rece si ungem tarta foarte bine, chiar cu simt de raspundere as spune. :))


Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda.
 

Share This Post

14 comentarii:

  1. Cu asa un ajutor normal ca ies mancaruri delicioase !

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata exceptional, Miha draga mea!!! Nu mai spun de prezentarea absolut superba!!
    Te pup cu mare drag si-ti multumesc ca ai incercat reteta!!

    RăspundețiȘtergere
  3. un salut calduros draga Miha si felicitari pt reteta! aparte de asta vreau sa-ti marturisesc ca majoritatea retetelor pregatite de Paste au fost de pe blogul tau si au fost un exit total! multumesc mult! cu drag si respect, Mihaela! pe cand o noua reteta de praji? astept cu nerabdare:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Mandala. :)
    Ehehee...sa vezi ce mancaruri imi ies cand se baga si cea mica. :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandrina, multumesc. Pup cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Laura! In primul rand multumesc de inspiratie si apoi de aprecieri. Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Adina, nuuuu...nu asta s-a spart. Daca se mai sparge si asta...plec de acasa. :)))

    Pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela, sper sa-ti placa prajituta ce-am postat-o azi. Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata minunat Miha.. de nota 20 !! Si gustul cred ca e memorabil. O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce zice Adina , ti s-a spart minunatie de vas ??? nu se poateeeeeeeeeeeeeeee ...
    Acum am realizat cine-i adevaratul CHEF ... sa-ti traiasca ... amandoi
    Pupici , Miha draga !

    RăspundețiȘtergere