Chec cu cacao

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Foarte bun, pufos si aromat, usor si rapid de facut, potrivit langa o cana de lapte cald sau alaturi de o cafea aburinda. E plin de calitati checul asta. :))))


* 170 g unt
* 150 g zahar
* 3 oua
* 250 g faina
* 4 linguri lapte
* 1 praf de copt
* 3 linguri cacao neagra

Untul se freaca bine cu zaharul pana devine pufos. Se pun apoi galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.


Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa,


apoi o incorporam usor in crema de unt, adaugand si laptele rece. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pun peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de chec unsa cu unt


si se da la cuptor la foc mediu pana la suprafata checului apar mici crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.

Share This Post

7 comentarii: