Prajitura cu bombite de branza cu cocos

duminică, 25 iulie 2010



* Pentru blat:

* 5 oua
* 150 g zahar
* 3 linguri ulei
* 50 g cacao
* 100 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa.

Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom si se toarna peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

* Pentru bombitele de branza:

* 250 g branza de vaci
* 50 g nuca de cocos
* 50 g zahar
* 2 galbenusuri
* 3 linguri amidon

Branza se mixeaza bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. adaugam apoi nuca de cocos si amidonul. Cu mainile umezite se formeaza bombitele.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,





apoi se acopera cu aluatul cu cacao pentru blat.


Se da tava la cuptor la foc mediu, pana blatul trece proba scobitorii, in jur de 25 de minute.


* Pentru sosul de ciocolata:

* 4 linguri cacao
* 2 linguri zahar
* 50 g unt
* 1 pahar apa

Cacaoa o amestecam cu zaharul si o "desfacem" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul. Mai dam cateva clocote si lasam la racit.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.


O adaptare in stilu'-mi caracteristic :)) dupa reteta Nataliei.

Share This Post

11 comentarii:

  1. !!!!
    very different.
    and very tasty.

    I wish you a happy Sunday

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa combinatii, pare aromat. Trebuie incercata! O duminica placuta! Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Un adevarat deliciu!arata foarte bine,numai bunataturi faci tu aici!pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent arata ador toate deserturile tale !

    RăspundețiȘtergere
  5. Tiene una pinta estupenda. Esta receta la voy hacer pronto con tu permiso. Saludos

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum o am si eu la racit aceasta prajitura, impresii deseara, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Abia astept impresii Cristina! ;)

    Multumesc tuturor de aprecieri. Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mii de laude pentru aceasta prajitura, foarte buna. A iesit exact ca in poza, dar parca totusi eu as fi pus putina vanilie in compozitia de bombite, data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo Cristina. Felicitari!
    Desigur ca poti pune si arome. In functie de preferintele voastre.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce reteta ingenioasa...Imi poti spune cam cati ml de apa trebuie la sos (cat e de mare paharul)?

    RăspundețiȘtergere
  11. Paharul e de 150 ml.
    Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere