Rulada de bezea cu crema de ciocolata

luni, 13 septembrie 2010


* Pentru blat:

* 5 albusuri
* 250 g zahar
* 50 g nuca de cocos
* esenta de vanilie


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului. La sfarsit incorporam usor nuca de cocos, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt


si dam la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca. Se da focul la mic si cu usa cuptorului deschisa si se mai lasa in jur de 1 ora- 1 ora si jumatate.

* Pentru crema:

* 1 plic Crem Ole Dr Oetcher
* 250 ml frisca lichida
* 150 ml lapte

Frisca se amesteca cu lapte, apoi se pune praful de budinca. Se mixeaza cateva minute pana se intareste. Se da la rece pana este gata blatul.

Blatul se rastoarna pe o hartie de copt presarata cu zahar. Se ruleaza usor. Blatul va crapa din loc in loc, dar nu este nici o problema, acesta este tot farmecul. Dupa cateva minute se deruleaza, se unge cu crema si se ruleaza din nou.

Se da la frigider pentru 1 ora, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Share This Post

5 comentarii:

  1. oohh my goodness, a first I thought it was ice cream lol, it looks great!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata extraordinar!Oare ce as putea folosi in loc de Crem Ole?Merge cu cacao?Sau cu o crema cu frisca si ciocolata ca aceea de trufe?
    Multumesc!Cristiana

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristiana, cu crema de ciocolata cred ca va bestiala. Hmmm...ce pofta mi-ai facut! :)))

    RăspundețiȘtergere