Pui cu sos de piper

duminică, 25 aprilie 2010

O adaptare dupa o reteta a Laurei Laurentiu



* 1 piept de pui
* 30 g piper boabe mozaic
* 1 ceapa
* 1 pahar de vin alb
* 100 ml smantana pt frisca
* 4 linguri faina integrala
* sare si piper

Boabele de piper se pun la inmuiat in vin.

Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare si piper, apoi tavalim feliile de piept pe ambele parti.

Intr-o tigaie se incing cateva linguri cu ulei de masline, apoi se prajesc usor bucatile de carne. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Intr-o alta tigaie se caleste foarte putin ceapa tocata marunt si se "stinge" cu vinul cu piper. Se adauga feliile de carne si se da in clocot.

Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte, apoi se toarna peste carne. SE fierbe la foc mic, acoperit, in jur de 20 de minute, pana se ingroasa sosul. la sfarsit, se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste cald, cu garnitura la alegere.

Share This Post

3 comentarii: